ČORBA OD OSLIĆA: Pravi se brzo i lako, a savršena je za posne slave
Mnogi se plaše da se upuste u pripremu riblje čorbe, misleći da je previše komplikovano, ali evo kako da brzo i lako napravite čorbu od prženog oslića koju ćete obožavati.

Foto Shutterstock
Sastojci:
- prženi oslić - 6-7 parčića
- crveni luk - 1 glavica
- beli luk - 2-3 čena
- šargarepa - 1
- paradajz sok - 300 ml
- suva ljuta papričica - 1
- mlevena crvena slatka i ljuta paprika - po ukusu
- so - po ukusu
- biber - po ukusu
- origano - po ukusu
- brašno - 2 kašike
- ulje - po potrebi
- voda - po potrebi
- peršunov list - po želji
Priprema:
Na malo ulja upržite sitno naseckanu glavicu crnog luka. Dodajte brašno i pržite dok ne porumeni. Sklonite sa vatre i dodajte po jednu kašičicu mlevene slatke i ljute paprike. Nalijte oko litar mlake vode.
Šargarepu isecite na tanke kolutiće, beli luk sitno naseckajte i po želji ljutu papričicu. Ribu očistite od kostiju, izlomite na parčiće i stavite u čorbu. Nalijte paradajz sok.
Dodajte navedene začine po ukusu i kuvajte oko 30 minuta. Po potrebi dolijte mlaku vodu, pa skuvanu čorbicu pospite svežim peršunom.
(still)

OVA MAJKA JE POSEBNA: Razlog su njena deca, a evo i zašto (VIDEO)
ONI su Ilija, Jovana i Vasilije Hadži-Purić, polaznici Centra za talente "Nikola Tesla".
10. 09. 2025. u 12:13 >> 20:43

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

KRVAVI PIR 2001: Zašto je Nepalski princ pobio celu kraljevsku porodicu?
NISU MU dali da oženi ženu koju je voleo, a onda je počelo da se šuška da će mu oduzeti i pravo na presto.
12. 09. 2025. u 13:24
Komentari (0)