SPREMITE UKUSNU RIBLJU ČORBU: LJuta, začinjena, ma fantastična!
Recept koji će vas oduševiti.

Foto Shutterstock
Sastojci:
- 1 kg mešane ribe (som, šaran, štuka, smuđ)
- 1 crni luk
- 2 paradajza
- 2 čena belog luka
- 2 slatke paprike
- 1 ljuta papričica
- so i biber
- 1 kašičica ljute mlevene paprike
- 200 ml belog vina
- 50 g rezanaca za supu
Priprema:
Ribu očistite i iseckajte na komade. Glave i repove ribe skuvajte i procedite. Paradajz i crni luk iseckajte na kocke. Na zagrejanom ulju propržite luk, dodajte mlevenu papriku i iseckani beli luk, a zatim paradajz i papriku iseckanu na uske trake. Sipajte prethodno skuvanu riblju čorbu i vino i kad provri dodajte komade ribe i na kolutove isečenu ljutu papričicu. Začinite biberom, solju i kuvajte na tihoj vatri 20 minuta. Pri kraju kuvanja dodajte rezance i kuvajte još 10 minuta da omekšaju.
(trpeza)
Preporučujemo

VIŠE OD 200 DECE OTROVANO U ŠKOLI, A ONDA SE POJAVIO SNIMAK IZ KUHINjE: Kamera otkrila sve, uhapšeno osam osoba (VIDEO)
VIŠE od 200 dece u jednoj školi u Kini ima povišen nivo olova u krvi nakon što je u njihovu hranu dodavan otrovni pigment – navodno kako bi izgledala primamljivije.
12. 07. 2025. u 21:32

OTKRIVEN MOTIV MASAKRA U PRILEPU: Ovo su otac i sin koje je ubio ujak u porodičnoj kući (FOTO)
PANČO Čuparkoski i njegov 13-godišnji sin Milan stradali su juče u kući u Prilepu nakon što ih je ujak ubio zbog navodne svađe oko nasledstva. Nakon što je ujak počinio krvavi pir, sakrio se u svoj dom, a prilikom dolaska policije pružao je otpor da bi na kraju počinio samoubistvo.
13. 07. 2025. u 15:33

SLAVIMO PETROVDAN: Šta se danas ne radi i šta treba umesiti
SRPSKA pravoslavna crkva i njeni vernici danas proslavljaju Petrovdan, praznik koji je posvećen svetim apostolima Petru i Pavlu.
12. 07. 2025. u 07:34
Komentari (0)