NIKOLJDANSKA POSNA SALATA OBAVEZNA JE NA SLAVSKOJ TRPEZI: Može vam poslužiti kao predjelo, ili ukusan obrok
Sveti Nikola je jedna od najvećih slava na našim prostorima, tako da oni koji je ne slave obično idu u goste kod nekog ko slavi.

Foto: Printscreen/youtube/Kuhinja Valentina Mašković
Obično su za ovu slavu domaćice najvrednije, pa im slavska trpeza izgleda prilično bogato sa mnoštvo ukusnih i zanimljivih jela. Donosimo vam recept za posnu salatu sa krompirom i ribom koju ćete obožavati.
Sastojci:
- 1 kilogram krompira
- 600 grama ribe - oslića
- 200 - 300 grama praziluka
- 5 - 6 kiselih krastavaca
- 200 grama
- 1 limun
- 1-2 kašike senfa
- 2-3 kašike ajvara
- Ulje, so, biber, peršun
Priprema:
Krompir očistiti i iseckajte na kockice pa skuvajte u slanoj vodi. Skušu skuvajte i očistite od koščica. Zatim iseckajte praziluk, krastavčiće, a zatim dodajte ajvar, senf i začine. Iscedite sok od jednog limuna i promešajte sve to. Pomešajte kuvan krompir, očišćenu ribu, praziluk sa začinima i krastavčićima - poslužite sveže!
(espreso)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

RULjA IZVUKLA BRITANCA IZ STANICE I ZAPALILA GA: Policija nije reagovala iz straha za sopstvenu bezbednost
BRITANSKI državljanin preminuo je od posledica teških opekotina nakon što ga je, prema navodima lokalnih medija, grupa ljudi izvukla iz policijske stanice i zapalila na ulici, javlja Skaj njuz.
22. 04. 2025. u 12:01

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

Halid Bešlić "težak" 13 miliona €, a živi od kirije - "uvalio" se u kredit
"SADA iznajmljujem sve i živim od kirije, tako je najbolje."
21. 04. 2025. u 18:56 >> 18:56
Komentari (0)