NAJLEPŠA PILEĆA SALATA: Savršeni prilog na prazničnoj trpezi
Pileća salata biće savršen prilog i dodatak prazničnoj trpezi, a sastojke možete da prilagođavate svom ukusu.

Foto Shutterstock
Sastojci:
- 450 g kuvanog pilećeg belog mesa, isečenog na kockice
- 470 g čeri paradajza isečenog napola
- 240 g celera, presečenog po dužini, a zatim isečenog na kriške
- 120 g crvenog luka, sitno seckanog
- 240 g oraha, pečenih i grubo iseckanih
Preliv za pileću salatu:
- 120 g majoneza
- 120 g pavlake
- 2 kašike limunovog soka
- 2 kašike mirođije, sitno iseckane
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice crnog bibera
Priprema:
Za salatu prvo stavite orahe na suvi tiganj na slabiju vatru i tostirajte ih 3-5 minuta, često mešajući dok ne postanu zlatne boje. Zatim ih prebacite na dasku za sečenje i krupno iseckajte i ostavite da se ohlade. U velikoj posudi za mešanje pomešajte piletinu isečenu na kockice, čeri paradajz, narezan celer, seckani luk i ohlađene orahe.
U posudu dodajte sve sastojke za dresing i promešajte da se sjedine. Dodajte sav preliv u salatu i mešajte dok salata ne bude ravnomerno obložena dresingom. Pokrijte i stavite u frižider dok ne budete servirali.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

VELIKA PROMENA U ŠKOLAMA U SRBIJI: Od danas ništa neće biti isto, odnosi se na roditelje
RODITELjI školaraca u Srbiji od danas dobijaju automatska zvučna obaveštenja kada nastavnik u elektronski dnevnik upiše izostanak deteta sa časa ili novu ocenu. Mada su deca godinama nalazila načine da ne kažu roditeljima baš sva dešavanja u školi, to sada više neće biti moguće.
17. 04. 2025. u 11:29

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

ZVANIČNO - KRAH BRAKA ANE IVANOVIĆ I BASTIJANA: Švajnštajger skinuo burmu (FOTO)
AKO se uopšte i sumnjalo u razvod Ane Ivanović i Bastijana Švajnštajgera, sada dileme više nema.
18. 04. 2025. u 07:51
Komentari (0)