KREMASTA POSNA SALATA SA KROMPIROM I CRVENIM LUKOM: Savršeno predjelo koje ćete obožavati
Posna salata sa krompirom i crvenim lukom je vrlo izdašna, aromatična i savršen dodatak slavskoj trpezi.

Foto Shutterstock
Sastojci:
- 3 kg krompira
- 350 g posne kisele pavlake
- 450 g posnog majoneza
- 150 g senfa
- 9 komada crvenog luka
- 6-9 kašika limunovog soka
- so i biber po ukusu
Priprema:
Kako biste napravili ovu salatu, stavite krompir isečen na kockice u veliku šerpu i prelijte vodom. Pustite da provri, a zatim smanjite vatru i kuvajte oko 10-15 minuta ili dok krompir ne omekša. Ocedite i ostavite da se malo ohladi.
U maloj činiji umutite posni majonez, posnu pavlaku, senf, limunov sok, so i biber, dok se ne sjedine. U velikoj posudi pomešajte kuvani i malo ohlađeni krompir sa crvenim lukom. Prelijte mešavinu krompira prelivom i lagano mešajte dok sve ne bude ravnomerno obloženo.
Pokrijte posudu i ostavite u frižideru najmanje jedan sat da se ukusi spoje. Servirajte ohlađeno i uživajte.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

TRAMP IMA NOVI SPORAZUM ZA ZELENSKOG Ukrajinci zgroženi: "Ovo je pljačka"
SJEDINjENE Američke Države guraju sveobuhvatan novi sporazum kojim žele da preuzmu kontrolu nad ključnim ukrajinskim rudnim i energetskim resursima, ne nudeći zauzvrat nikakve bezbednosne garancije Kijevu – što predstavlja značajnu eskalaciju u odnosu na prethodne zahteve.
29. 03. 2025. u 15:29

RODITELjI POGINULE DECE FORMIRALI ŽIVI ŠTIT: Ne dozvoljavaju da se tela odnesu na obdukciju
RODITELjI koji su u požaru izgubili svoju decu u diskoteci "Puls" u Kočanima ne dozvoljavaju da se tela nastradalih odnesu na dodatnu obdukciju u Skoplje, tražeći da im se odmah predaju kako bi pripremili sahrane, javlja Plusinfo.
16. 03. 2025. u 19:40

MILICA BEZ POSLA: Tragačica dobila otkaz, završila na Birou za zapošljavanje - kao tehnološki višak! Od tada nije našla novi
JOKANOVIĆEVA se nalazi na Birou za zapošljavanje, a ovu temu javno je pokrenula voditeljka RTS-a Tanja Peternek Aleksić.
28. 03. 2025. u 15:24
Komentari (0)