PRAZNIČNI DETOKS, IDEALAN ZA RASTEREĆENJE PROBAVE: Salata sa piletinom, povrćem i crvenom pomorandžom

Jovana Vasić

03. 01. 2025. u 12:00

Prošla je Nova godina kad smo se prejeli i zato vam dajemo recept za laganu salatu, koja će vam prijati posle mnogo jela.

ПРАЗНИЧНИ ДЕТОКС, ИДЕАЛАН ЗА РАСТЕРЕЋЕЊЕ ПРОБАВЕ: Салата са пилетином, поврћем и црвеном поморанџом

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 pileća prsa
  • 1/2 šargarepe
  • 1 činija matovilca
  • 1 ljubičasti luk
  • 1/2 krastavca
  • 1 crvena pomorandža
  • 50 g fete

Za preliv:

  • 1 šolja pavlake
  • 1/2 šoljice maslinovog ulja
  • 2 kašike aćeta balzamika
  • 3 kašike limunovog soka
  • 1 šoljica vode
  • 1 prstohvat mlevene crvene paprike
  • so, biber

Priprema:

Pileća prsa isecite i ispecite na gril tiganju. Dodajte šargarepu isečenu na trakice, kratko propržite sa obe strane i izvadite. Na tanjir gde želite da servirate salatu na dno stavite očišćen i opran matovilac, zatim oljuštenu i isečenu crvenu pomorandžu, ljubičasti luk isečen na kolutiće i na kraju piletinu i šargarepu s roštilja. Sastojke za preliv pomešajte i njime obogatite salatu. Odozgo pospite mrvljenu rikotu.

(trpeza)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MI SMO USPAVANI DIV, DRUGO MESTO NA TABELI NIJE OPCIJA! Prvo obraćanje novog trenera Partizana od kad je stigao u klub