PRAZNIČNI DETOKS, IDEALAN ZA RASTEREĆENJE PROBAVE: Salata sa piletinom, povrćem i crvenom pomorandžom

Jovana Vasić

03. 01. 2025. u 12:00

Prošla je Nova godina kad smo se prejeli i zato vam dajemo recept za laganu salatu, koja će vam prijati posle mnogo jela.

ПРАЗНИЧНИ ДЕТОКС, ИДЕАЛАН ЗА РАСТЕРЕЋЕЊЕ ПРОБАВЕ: Салата са пилетином, поврћем и црвеном поморанџом

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 pileća prsa
  • 1/2 šargarepe
  • 1 činija matovilca
  • 1 ljubičasti luk
  • 1/2 krastavca
  • 1 crvena pomorandža
  • 50 g fete

Za preliv:

  • 1 šolja pavlake
  • 1/2 šoljice maslinovog ulja
  • 2 kašike aćeta balzamika
  • 3 kašike limunovog soka
  • 1 šoljica vode
  • 1 prstohvat mlevene crvene paprike
  • so, biber

Priprema:

Pileća prsa isecite i ispecite na gril tiganju. Dodajte šargarepu isečenu na trakice, kratko propržite sa obe strane i izvadite. Na tanjir gde želite da servirate salatu na dno stavite očišćen i opran matovilac, zatim oljuštenu i isečenu crvenu pomorandžu, ljubičasti luk isečen na kolutiće i na kraju piletinu i šargarepu s roštilja. Sastojke za preliv pomešajte i njime obogatite salatu. Odozgo pospite mrvljenu rikotu.

(trpeza)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SPREMNI SMO DA GRIZEMO: Savić zadovoljan pred turnir u Rumuniji