ČORBA OD POVRĆA SA PIRINČEM: Toplo jelo na kašiku kome malo ko može da odoli
Čorba od povrća sa pirinčem se veoma jednostavno i brzo sprema.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 2 kocke za supu razmućene u vodi
- 1 šolja pirinča
- 1 šargarepa
- 1 krompir
- 1 crni luk
- 1/2 šolje graška
- 1 kašika maslinovog ulja
- So, biber, peršun
Priprema:
U šerpi zagrejte maslinovo ulje pa propržite crni luk. Dodajte seckanu šargarepu i krompir pa sve prodinstajte par minuta. Rastvorite kocke za supu u vodi i dodajte u šerpu. Napunite šerpu vodom i dodajte pirinač. Kuvajte 15-20 minuta dok pirinač ne bude skuvan i povrće omekša. Poslednjih 5 minuta kuvanja dodajte grašak, so, biber i začine po ukusu.
(stvarukusa)
Preporučujemo

BELA RAGU ČORBA: Neodoljivi sastojci pomešani u jedno, savršen obrok za hladne dane (VIDEO)
11. 01. 2025. u 11:00Novosti online

OVAKO ŠPANCI PRIPREMAJU RIBLjU ČORBU: Od dve vrste ribe i morskih plodova, a ne postoji osoba koja će joj odoleti (VIDEO)
06. 01. 2025. u 07:00Novosti online

PREDJELO ZA DECEMBARSKE DANE: Begova čorba, svaka kašika krepi telo i greje dušu
22. 12. 2024. u 11:00Novosti online

"NA STOLU SU RATNI PREDLOZI, BRISEL HOĆE RAT!" Orban se hitno javio iz Kopenhagena
MAĐARSKI premijer Viktor Orban naveo je iz Kopenhagena, gde učestvuje na samitu Evropske političke zajednice, da je situacija ozbiljna i da se na stolu nalaze, "otvoreni, ratno orijentisani predlozi".
02. 10. 2025. u 08:59

(MAPE) OVAKO ĆE SE KRETATI NEVREME U SRBIJI: Pogledajte iz časa u čas, stižu sneg i kiša (FOTO)
POGLEDAJTE kako će se ledeni oblak kretati nad Srbijom i koje krajeve kad pogađa nevreme. Danas i sutra oblačno sa kišom i hladno, osim na severozapadu Vojvodine gde će se zadržati suvo vreme, najavio je RHMZ.
02. 10. 2025. u 10:47

VEDRANA OGORČENA: "Pilić je bio hrišćanin! Sramota za Split, samo mrtav Pilić može biti - veliki Pilić"
HRVATSKI teniski as Nikola Pilić preminuo je u 87. godini života u Rijeci, a sahranjen je proteklog vikenda u Opatiji, gradu u kojem je proveo poslednje dane života.
02. 10. 2025. u 07:20
Komentari (0)