ČORBA OD OVSENIH PAHULJICA: Spas je za creva i želudac, a mnogo je ukusnija od kaše
Nutricionisti savetuju da se u ishranu uključi ovas jer spada u 20 najzdravijih namirnica. Bogat je vitaminima B grupe i mineralima. Vrlo je lekovit i preporučuje se onima koji imaju problema sa holesterolom i želucem, osetljiva creva, visok krvni pritisak i hormonski disbalans.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 koren celera
- 1 crna repa
- 1 glavica crnog luka
- 3 kašike ovsenih pahuljica
- majoran
- so
Priprema:
Izdinstati na vodi crni luk. Dodati krupno narendan celer i repu, ovsene pahuljice, pa sve naliti vodom. Kuvati na tihoj vatri, dok sastojci ne omekšaju. Na kraju, čorbu začiniti majoranom i solju.
(krstarica)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

TELEĆA ČORBA: Ukus koji će vas okrepiti i zagrejati
15. 01. 2025. u 09:00Novosti online

ČORBA OD POVRĆA SA PIRINČEM: Toplo jelo na kašiku kome malo ko može da odoli
14. 01. 2025. u 13:00Novosti online

BELA RAGU ČORBA: Neodoljivi sastojci pomešani u jedno, savršen obrok za hladne dane (VIDEO)
11. 01. 2025. u 11:00Novosti online

STVORENA ZA PRAZNIČNU TRPEZU: Bela čorba, klasik koji ne prolazi
30. 12. 2024. u 13:00Novosti online

VELIKA PROMENA U ŠKOLAMA U SRBIJI: Od danas ništa neće biti isto, odnosi se na roditelje
RODITELjI školaraca u Srbiji od danas dobijaju automatska zvučna obaveštenja kada nastavnik u elektronski dnevnik upiše izostanak deteta sa časa ili novu ocenu. Mada su deca godinama nalazila načine da ne kažu roditeljima baš sva dešavanja u školi, to sada više neće biti moguće.
17. 04. 2025. u 11:29

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

ZVANIČNO - KRAH BRAKA ANE IVANOVIĆ I BASTIJANA: Švajnštajger skinuo burmu (FOTO)
AKO se uopšte i sumnjalo u razvod Ane Ivanović i Bastijana Švajnštajgera, sada dileme više nema.
18. 04. 2025. u 07:51
Komentari (0)