KAFANSKA ČORBA: Ukus tradicije koji se čuva
Okrepiće vam dušu i telo od prvog zalogaja.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- Goveđe meso 500 g
- Crni luk 1 glavica
- Šargarepa 2
- Peršun 1 koren
- Celer 1 koren
- Krompir 2 komada
- Beli luk 2 čena
- Lovorov list 1
- Paradajz pire 1 kašika
- Brašno 1 kašika
- Crvena paprika 1 kašika
- So i biber po ukusu
- Svež peršun za dekoraciju
- Voda 2 l
Priprema:
U velikoj šerpi stavite goveđe meso i prelijte ga sa 2 litra vode. Dodajte lovorov list i malo soli. Kuvajte na srednjoj vatri dok meso ne omekša (oko 1,5 do 2 sata). Povremeno skidajte penu koja se stvara na površini. Dok se meso kuva, očistite i iseckajte povrće: crni luk, šargarepu, peršunov koren, celer i krompir na kockice. Kada je meso kuvano, izvadite ga iz šerpe i ostavite da se malo ohladi.
Procedite supu kroz cediljku da biste uklonili eventualne nečistoće. U drugoj šerpi zagrejte malo ulja i propržite crni luk dok ne postane staklast. Dodajte beli luk i pržite još 1-2 minuta. Dodajte iseckano povrće (šargarepu, peršunov koren, celer i krompir) i pržite nekoliko minuta. Dodajte paradajz pire, brašno i crvenu papriku, pa sve dobro promešajte. Vratite proceđenu supu u šerpu sa povrćem i kuvajte dok povrće ne omekša (oko 20-30 minuta).
Dok se povrće kuva, iseckajte kuvano meso na sitne komade i dodajte ga nazad u čorbu. Posolite i pobiberite po ukusu, pa kuvajte još nekoliko minuta da se svi ukusi sjedine. Pre serviranja, pospite svežim seckanim peršunom.
(superrecepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

NESTVARNO UKUSNA ČORBA: Savršena kombinacija crvene paprike i slaninice
07. 02. 2025. u 13:00

AROMATIČNA ČORBA OD OSLIĆA SA POVRĆEM: Lagana i izvrsna za ručak
02. 02. 2025. u 09:00

OKREPLjUJE I DUŠU I TELO: Zdrava čorba od povrća i žalfije
25. 01. 2025. u 11:00Novosti online

DžEJ DI VENS UDARIO NA ZELENSKOG: To što on radi je apsurdno
U INTERVJUU za internet portal UnHerd , američki potpredsednik Džej Di Vens nazvao je napade ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na SAD „neproduktivnom retorikom“ i „apsurdnim“.
15. 04. 2025. u 10:27

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"SINA SMO SAHRANILI U NIKŠIĆU" Željko Samardžić o najvećoj životnoj tragediji: "To je bila tuga za sve nas"
PEVAČ progovorio o bolnoj temi.
15. 04. 2025. u 10:18
Komentari (0)