PRINC SALATA SA BELIM MESOM, JAJIMA I KRASTAVCIMA: Kremasta salata koju morate da probate

Jovana Vasić

16. 02. 2025. u 13:00

Princ salata je savršena kao predjelo, za svečanu trpezu ili za svaki dan.

ПРИНЦ САЛАТА СА БЕЛИМ МЕСОМ, ЈАЈИМА И КРАСТАВЦИМА: Кремаста салата коју морате да пробате

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 4 krompira, kuvana
  • 1 kiseli luk
  • 400 g pilećeg filea, kuvanog
  • 6 jaja, skuvanih
  • 2 kisela krastavca
  • 200 g tvrdoga sira
  • 2 kašike senfa
  • 200 g majoneza
  • crni susam za ukras

Za kiseli luk:

  • 3 kašike sirćeta
  • 1-2 kašike šećera
  • 1/2 kašičice soli
  • 100 ml tople vode

Priprema:

Kako biste napravili ovu salatu iseckajte crni luk na kockice i stavite ga u činiju. Dodajte šećer, so, sirće i toplu vodu. Mešajte dok se šećer ne rastvori i ostavite na stranu. Belo meso iseckajte vrlo sitno.

Prebacite belo meso u činiju i dodajte majonez, pa promešajte. Krompire koje ste prethodno skuvali i ohladili narendajte na krupnije rende. Prebacite ih na tanjir pa oblikujte kašikom. Prelijte sa malo majoneza. Odozgo rasporedite senf, pa preko njega rasporedite piletinu koju ste pripremili. Kisele krastavce iseckajte na kockice. U međuvremenu kiseli luk koji ste pripremili stavite preko piletine. Premažite majonezom površinu pa odozgo rasporedite kisele krastavce. Opet premažite majonezom.

Jaja podelite na žumanca i belanca pa narendajte žumanca preko salate. Ponovo nanesite tanak sloj majoneza. Narendajte kačkavalj pa ga pospite preko salate oblikujući kuglu. Premažite opet majonezom, zatim narendajte belanca, rasporedite ih preko salate i pospite crnim susamom. Uživajte!

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NISAM SE OVOME NADAO... Novak Đoković se oglasio dan posle šok poraza