PRINC SALATA SA BELIM MESOM, JAJIMA I KRASTAVCIMA: Kremasta salata koju morate da probate
Princ salata je savršena kao predjelo, za svečanu trpezu ili za svaki dan.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 4 krompira, kuvana
- 1 kiseli luk
- 400 g pilećeg filea, kuvanog
- 6 jaja, skuvanih
- 2 kisela krastavca
- 200 g tvrdoga sira
- 2 kašike senfa
- 200 g majoneza
- crni susam za ukras
Za kiseli luk:
- 3 kašike sirćeta
- 1-2 kašike šećera
- 1/2 kašičice soli
- 100 ml tople vode
Priprema:
Kako biste napravili ovu salatu iseckajte crni luk na kockice i stavite ga u činiju. Dodajte šećer, so, sirće i toplu vodu. Mešajte dok se šećer ne rastvori i ostavite na stranu. Belo meso iseckajte vrlo sitno.
Prebacite belo meso u činiju i dodajte majonez, pa promešajte. Krompire koje ste prethodno skuvali i ohladili narendajte na krupnije rende. Prebacite ih na tanjir pa oblikujte kašikom. Prelijte sa malo majoneza. Odozgo rasporedite senf, pa preko njega rasporedite piletinu koju ste pripremili. Kisele krastavce iseckajte na kockice. U međuvremenu kiseli luk koji ste pripremili stavite preko piletine. Premažite majonezom površinu pa odozgo rasporedite kisele krastavce. Opet premažite majonezom.
Jaja podelite na žumanca i belanca pa narendajte žumanca preko salate. Ponovo nanesite tanak sloj majoneza. Narendajte kačkavalj pa ga pospite preko salate oblikujući kuglu. Premažite opet majonezom, zatim narendajte belanca, rasporedite ih preko salate i pospite crnim susamom. Uživajte!
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

JEDNOSTAVNA I VEOMA UKUSNA: Krem salata sa graškom, lagan obrok, idealna i kao predjelo
14. 02. 2025. u 15:00Jovana Vasić

SALATA OD KINESKOG KUPUSA SA PAVLAKOM: Fantastičnog ukusa, lako se sprema i idealan prilog uz svako jelo
12. 02. 2025. u 17:17Jovana Vasić

CVEKLA SALATA SA ŠARGAREPOM I JABUKAMA: Savršeno osvežava, prepuna je vitamina i pravi dodatak uz meso
10. 02. 2025. u 16:00Jovana Vasić

ZAČINjENA SALATA OD KRASTAVACA I ŠARGAREPE: Savršena za prilog
02. 02. 2025. u 15:00

AMBASADA SRBIJE HITNO REAGOVALA: Skandalozna izjava potpredsednika Vlade Severne Makedonije
AMBASADA Srbije u Skoplju izrazila je danas duboku zabrinutost povodom izjave potpredsednika Vlade Severne Makedonije zaduženog za dobro upravljanje Arbena Fetaija povodom 26. godišnjice agresije NATO-a na SR Jugoslaviju, koja "ne doprinosi izgradnji uzajamnog poštovanja između dve zemlje.
25. 03. 2025. u 19:11

RODITELjI POGINULE DECE FORMIRALI ŽIVI ŠTIT: Ne dozvoljavaju da se tela odnesu na obdukciju
RODITELjI koji su u požaru izgubili svoju decu u diskoteci "Puls" u Kočanima ne dozvoljavaju da se tela nastradalih odnesu na dodatnu obdukciju u Skoplje, tražeći da im se odmah predaju kako bi pripremili sahrane, javlja Plusinfo.
16. 03. 2025. u 19:40

MORALA JE DA ISPUNI 7 BIZARNIH USLOVA: Kako je Ri Sol Džu postala žena severnokorejskog lidera?
RI SOL DžU supruga severnokorejskog lidera Kim Džong Una, obavijena je velom misterije, a informacije o njihovom odnosu su ograničene i često nepotvrđene zbog zatvorenosti Severne Koreje
26. 03. 2025. u 13:12
Komentari (0)