ŠPANSKA PARADAJZ ČORBA SA KUVANIM JAJIMA I PRŠUTOM: Nema kuvanja, a uspeva i početnicima u kuhinji
Salamoreho je tradicionalna supa poreklom iz Andaluzije (jug Španije), a pravi se od paradajza, bajatog hleba, ulja i belog luka. Obično se služi sa kuvanim jajetom i seckanom pršutom.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 8 paradajza
- 1 bajat hleb
- 1 šolja maslinovog ulja
- 2-3 čena belog luka
- 1 kašika sirćeta
- so
- 1 jaje
- pršuta
Priprema:
Zasecite paradajz u obliku krsta, pa ga kratko blanširajte u ključaloj vodi, oko minut. Nakon toga skinite kožicu i dobro ga izblendirajte. Zatim dodajte sredinu hleba i opet izblendirajte. Ostavite da odstoji 5 minuta, pa sipajte sirće, beli luk i posolite, pa opet dobro izblendirajte. Postepeno u smesu sipajte ulje i nastavite da blendirate. Sipajte paradajz čorbu u tanjire, pa ukrasite seckanim kuvanim jajetom i pršutom.
(stvarukusa)
Preporučujemo

SUPA SA BROKOLIJEM I PEČURKAMA: Tako jednostavna, a tako ukusna (VIDEO)
22. 01. 2025. u 12:00Novosti online

DA LI STE PROBALI JAPANSKU RAMEN SUPU: Otkrivamo recept za ovaj delikates
05. 11. 2024. u 10:18

DOGOVORENO PRIMIRJE IRANA I IZRAELA: Tramp - Kraj rata; Bombe SAD nisu uništile nuklearna postrojenja? (FOTO/VIDEO)
RAT Izraela i Irana - 11. dan.
23. 06. 2025. u 08:17 >> 00:53

HAMNEI PREVARIO TRAMPA: Amerika gađala prazno nuklearno postrojenje?
VISOKI iranski izvori rekli su Reutersu da je većina visoko obogaćenog uranijuma na lokaciji Fordo uklonjena pre američkog napada.
22. 06. 2025. u 10:37

"BRATE, MORAM!" Šta je Bora pred smrt uradio za Željka
POSLE vesti o smrti frontmena grupe "Riblja Čorba", koja je potresla region u septembru prošle godine, mnoge slavne ličnosti oglasile su se kako bi podelile svoje uspomene na Boru Đorđevića.
25. 06. 2025. u 08:29
Komentari (0)