ŠARENA SALATA SA PROKELJOM I JABUKAMA: Kombinacija ukusa koja će vas oduševiti
Šarena salata sa prokeljom i jabukama uz dodatak feta sira i oraha je idealna uz glavno jelo, naročito uz mesa.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
Za salatu:
- 680 g prokelja
- 240 g jabuka isečenih na kockice
- 120 g feta sira izmrvljenog
- 120 g oraha grubo iseckanih
- 120 g bobica nara
- 120 g pržene slanine
Za preliv:
- 1 kašika mlevene ljutike
- 80 ml maslinovog ulja
- 2 kašike crvenog vinskog sirćeta
- 2 kašičice senfa
- 2 kašičice meda
- so i biber po ukusu
Priprema:
Kako biste napravili salatu, prvo odsecite krajeve prokelja, a zatim ih prepolovite po dužini. Svaku glavicu tanko isecite na kockice.
U teglu stavite luk, maslinovo ulje, crveno vinsko sirće, senf, med, so i biber. Promešajte da se sjedine. Prelijte salatu prelivom. Promešajte da se sjedini, a zatim servirajte.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

PRINC SALATA SA BELIM MESOM, JAJIMA I KRASTAVCIMA: Kremasta salata koju morate da probate
16. 02. 2025. u 13:00Jovana Vasić

JEDNOSTAVNA I VEOMA UKUSNA: Krem salata sa graškom, lagan obrok, idealna i kao predjelo
14. 02. 2025. u 15:00Jovana Vasić

CVEKLA SALATA SA ŠARGAREPOM I JABUKAMA: Savršeno osvežava, prepuna je vitamina i pravi dodatak uz meso
10. 02. 2025. u 16:00Jovana Vasić

ZDRAVA I UKUSNA PILEĆA SALATA: Celer, paradajz i orasi upotpunjuju ovo jelo
07. 02. 2025. u 07:00

AMERIČKI VOJNICI PRONAĐENI MRTVI NA GRANICI SA BELORUSIJOM: Nestali tokom vežbe, uzbuna u NATO
ČETIRI američka vojnika koja su nestala tokom NATO vežbi u Litvaniji su poginula, javio je portal LRT (Litvanska radio-televizija), pozivajući se na izvore.
26. 03. 2025. u 17:16

RODITELjI POGINULE DECE FORMIRALI ŽIVI ŠTIT: Ne dozvoljavaju da se tela odnesu na obdukciju
RODITELjI koji su u požaru izgubili svoju decu u diskoteci "Puls" u Kočanima ne dozvoljavaju da se tela nastradalih odnesu na dodatnu obdukciju u Skoplje, tražeći da im se odmah predaju kako bi pripremili sahrane, javlja Plusinfo.
16. 03. 2025. u 19:40

ŠTA SE DEŠAVA? Jezero ponovo počelo da "guta" vodu
OVAJ nekontrolisani ispust nema kapije i aktivira se automatski kada nivo vode pređe visinu ulaza.
26. 03. 2025. u 20:29
Komentari (0)