SVETOGORSKA ČORBA: Pogodna za dane posta, a ukusna i drugačija
Služite toplu, uz krišku hleba ili proju.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 2–3 glavice crnog luka
- 2 šargarepe
- 1 veća tikvica
- 2 krompira
- 1 veza peršuna
- 200 g paradajza (svežeg ili iz konzerve)
- 2 lovorova lista
- maslinovo ulje
- so
- biber po ukusu
Priprema:
Iseckajte sitno crni luk pa oljuštite krompir,tikvicu i šargarepu i isecite na kockice. Dodajte pasiran paradajz. Zagrejte malo maslinovog ulja u dubokom loncu pa dodajte crni luk i dinstajte, sve dok ne postane staklast.Umešajte šargarepu i dinstajte još par minuta. Onda dodajte krompir i tikvicu pa povrće prelijte vodom. Posolite i pobiberite pa dodajte lovorov list. Zatim kuvajte na srednjoj vatri sve dok povrće ne omekša, oko pola sata. Dodajte paradajz i kuvajte još 10 minuta. Na kraju pospite čorbu seckanim peršunom.
(trpeza)
Preporučujemo

ŠPANSKA PARADAJZ ČORBA SA KUVANIM JAJIMA I PRŠUTOM: Nema kuvanja, a uspeva i početnicima u kuhinji
20. 02. 2025. u 10:47Jovana Vasić

NESTVARNO UKUSNA ČORBA: Savršena kombinacija crvene paprike i slaninice
07. 02. 2025. u 13:00

DOGOVORENO PRIMIRJE IRANA I IZRAELA: Tramp - Kraj rata; Bombe SAD nisu uništile nuklearna postrojenja? (FOTO/VIDEO)
RAT Izraela i Irana - 11. dan.
23. 06. 2025. u 08:17 >> 00:53

HAMNEI PREVARIO TRAMPA: Amerika gađala prazno nuklearno postrojenje?
VISOKI iranski izvori rekli su Reutersu da je većina visoko obogaćenog uranijuma na lokaciji Fordo uklonjena pre američkog napada.
22. 06. 2025. u 10:37

"BRATE, MORAM!" Šta je Bora pred smrt uradio za Željka
POSLE vesti o smrti frontmena grupe "Riblja Čorba", koja je potresla region u septembru prošle godine, mnoge slavne ličnosti oglasile su se kako bi podelile svoje uspomene na Boru Đorđevića.
25. 06. 2025. u 08:29
Komentari (0)