SVETOGORSKA ČORBA: Pogodna za dane posta, a ukusna i drugačija

Jovana Vasić

03. 03. 2025. u 11:00

Služite toplu, uz krišku hleba ili proju.

СВЕТОГОРСКА ЧОРБА: Погодна за дане поста, а укусна и другачија

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2–3 glavice crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 1 veća tikvica
  • 2 krompira
  • 1 veza peršuna
  • 200 g paradajza (svežeg ili iz konzerve)
  • 2 lovorova lista
  • maslinovo ulje
  • so
  • biber po ukusu
     

Priprema:

Iseckajte sitno crni luk pa oljuštite krompir,tikvicu i šargarepu i isecite na kockice. Dodajte pasiran paradajz. Zagrejte malo maslinovog ulja u dubokom loncu pa dodajte crni luk i dinstajte, sve dok ne postane staklast.Umešajte šargarepu i dinstajte još par minuta. Onda dodajte krompir i tikvicu pa povrće prelijte vodom. Posolite i pobiberite pa dodajte lovorov list. Zatim kuvajte na srednjoj vatri sve dok povrće ne omekša, oko pola sata. Dodajte paradajz i kuvajte još 10 minuta. Na kraju pospite čorbu seckanim peršunom. 

(trpeza)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MI SMO USPAVANI DIV, DRUGO MESTO NA TABELI NIJE OPCIJA! Prvo obraćanje novog trenera Partizana od kad je stigao u klub