SVETOGORSKA ČORBA: Pogodna za dane posta, a ukusna i drugačija

Jovana Vasić

03. 03. 2025. u 11:00

Služite toplu, uz krišku hleba ili proju.

СВЕТОГОРСКА ЧОРБА: Погодна за дане поста, а укусна и другачија

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2–3 glavice crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 1 veća tikvica
  • 2 krompira
  • 1 veza peršuna
  • 200 g paradajza (svežeg ili iz konzerve)
  • 2 lovorova lista
  • maslinovo ulje
  • so
  • biber po ukusu
     

Priprema:

Iseckajte sitno crni luk pa oljuštite krompir,tikvicu i šargarepu i isecite na kockice. Dodajte pasiran paradajz. Zagrejte malo maslinovog ulja u dubokom loncu pa dodajte crni luk i dinstajte, sve dok ne postane staklast.Umešajte šargarepu i dinstajte još par minuta. Onda dodajte krompir i tikvicu pa povrće prelijte vodom. Posolite i pobiberite pa dodajte lovorov list. Zatim kuvajte na srednjoj vatri sve dok povrće ne omekša, oko pola sata. Dodajte paradajz i kuvajte još 10 minuta. Na kraju pospite čorbu seckanim peršunom. 

(trpeza)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAKON ŠPANIJE, NESTANAK STRUJE I U ENGLESKOJ: U Londonu haos, usledila hitna evakuacija (FOTO/VIDEO)