SUPA SA TORTELINIMA I POVRĆEM: Prava eksplozija ukusa

Jovana Vasić

08. 03. 2025. u 11:00

Recept kome ćete se uvek rado vraćati.

СУПА СА ТОРТЕЛИНИМА И ПОВРЋЕМ: Права експлозија укуса

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 400 g tortelina 
  • 2-3 kašike ulja
  • 1 litar čorbe od povrća ili piletine
  • 200 g topljenog sira 
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 1 šargarepa
  • 1 šolja graška
  • so i biber po ukusu, malo muskatnog oraščića
  • 100 ml pavlake za kuvanje

Priprema:

U većem loncu zagrejati ulje i dodati slatku papriku, mešati kratko da pusti aromu. Sipati čorbu od povrća ili piletine i pustiti da provri. Kada čorba provri, dodati torteline i kuvati prema uputstvu sa pakovanja (obično 5-7 minuta). Dodati grašak i šargarepu. 

Kada su tortelini skoro skuvani, dodati topljeni sir i mešati dok se potpuno ne rastopi. Dodati so, biber i muskatni oraščić po ukusu. Na kraju sipati pavlaku za kuvanje, smanjiti vatru i mešati još 2-3 minuta dok se sve lepo sjedini.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POMOZIMO MU DA BUDE ONAJ STARI: Selektor Brazila o pozivu Nejmara u nacionalni tim