SUPA SA TORTELINIMA I POVRĆEM: Prava eksplozija ukusa
Recept kome ćete se uvek rado vraćati.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 400 g tortelina
- 2-3 kašike ulja
- 1 litar čorbe od povrća ili piletine
- 200 g topljenog sira
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 šargarepa
- 1 šolja graška
- so i biber po ukusu, malo muskatnog oraščića
- 100 ml pavlake za kuvanje
Priprema:
U većem loncu zagrejati ulje i dodati slatku papriku, mešati kratko da pusti aromu. Sipati čorbu od povrća ili piletine i pustiti da provri. Kada čorba provri, dodati torteline i kuvati prema uputstvu sa pakovanja (obično 5-7 minuta). Dodati grašak i šargarepu.
Kada su tortelini skoro skuvani, dodati topljeni sir i mešati dok se potpuno ne rastopi. Dodati so, biber i muskatni oraščić po ukusu. Na kraju sipati pavlaku za kuvanje, smanjiti vatru i mešati još 2-3 minuta dok se sve lepo sjedini.
(stvarukusa)
Preporučujemo

ĆUREĆA SUPA SA KNEDLAMA: Recept za jelo bez kojeg ne može da se zamisli ručak
23. 02. 2025. u 11:00Jovana Vasić

HIPOKRATOVA SUPA: Odlična za imunitet i detoksikaciju
21. 02. 2025. u 11:00Jovana Vasić

NAPRAVITE DOMAĆE REZANCE ZA SUPU: Topla domaća supa najukusnija je uz domaće rezance
09. 01. 2025. u 11:00Novosti online

RECEPT ZA DOMAĆU PILEĆU SUPU: Toplo jelo na kašiku kome malo ko može da odoli
10. 01. 2025. u 13:00Novosti online

PUTIN O ISPORUCI "TOMAHAVKA": Ako Ukrajina napadne oružjem dugog dometa, odgovor će biti zapanjujući
AKO Ukrajina pokrene napade oružjem dugog dometa na Rusiju, odgovor će biti zapanjujući, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.
23. 10. 2025. u 17:59

STIŽE ZIMA KAKVA SE VIĐA JEDNOM U STO GODINA? Meteorolozi odgovorili na spekulacije o "zimi veka"
NEMAČKI portali su preplavljeni informacijama o ekstremnoj zimi, ulicama prekrivenim snegom i ekstremnim vremenskim uslovima koji prete zemlji.
23. 10. 2025. u 17:38

SPAVA PORED VC ŠOLjE BEZ POKLOPCA Haos u zatvoru gde je Sarkozi, viču mu: "Osvetićemo Gadafija!" Poseban tretman za bivšeg predsednika
"SVI zatvorenici prave buku, viču, lupaju po zidovima..."
22. 10. 2025. u 15:32
Komentari (0)