SALATA OD KELERABE, JABUKE I FETA SIRA: Jednostavna za pripremu i gotova za samo nekoliko minuta
Ako tražite osvežavajuću i hranljivu salatu ova salata od kelerabe, jabuke i feta sira biće pravi pogodak!

Foto: Shutterstock
Savršeno balansira između slanih, slatkih i kiselkastih nota, dok orašasti plodovi i suvo voće dodaju dodatnu teksturu i bogatstvo ukusa. Ova salata nije samo lagana i ukusna, već je i prava riznica vitamina i zdravih sastojaka.
Sastojci:
- 1 keleraba
- 150 g feta sira
- 1 šaka oraha
- 1 velika jabuka
- 3-4 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike jabukovog sirćeta
- 1 kašika senfa
- so i biber po ukusu
- 1 kašičica meda
- pola pakovanja rukole
- 1-2 kašike brusnica ili suvog grožđa (opciono)
Priprema:
Kelerabu oljuštite i isecite na tanke štapiće ili kriške. Jabuku operite, isecite na četvrtine, uklonite jezgro i isecite na tanke kriške. Orahe grubo iseckajte. Fetu isecite na kockice ili izmrvite. Rukolu operite, osušite i po potrebi iseckajte na manje komade.
U manjoj činiji pomešajte maslinovo ulje, sirće, senf, med, so i biber. Dobro izmešajte dok ne dobijete homogenu smesu. U velikoj posudi nežno pomešajte sve sastojke. Prelijte salatu prelivom i lagano promešajte. Po želji, pospite brusnicama ili suvim grožđem.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

ŠARENA SALATA SA PROKELjOM I JABUKAMA: Kombinacija ukusa koja će vas oduševiti
25. 02. 2025. u 14:00Jovana Vasić

ZDRAVA I UKUSNA PILEĆA SALATA: Celer, paradajz i orasi upotpunjuju ovo jelo
07. 02. 2025. u 07:00

CVEKLA SALATA SA ŠARGAREPOM I JABUKAMA: Savršeno osvežava, prepuna je vitamina i pravi dodatak uz meso
10. 02. 2025. u 16:00Jovana Vasić

PRINC SALATA SA BELIM MESOM, JAJIMA I KRASTAVCIMA: Kremasta salata koju morate da probate
16. 02. 2025. u 13:00Jovana Vasić

BIVŠI AMERIČKI GENERAL O SPORAZUMU: Trampov plan je da se Ukrajina preda Rusiji
BIVŠI komandant američke vojske u Evropi, penzionisani general Ben Hodžes, izjavio je da Trampov plan za mir u Ukrajini znači njenu „predaju“ Rusiji.
18. 03. 2025. u 11:53

RODITELjI POGINULE DECE FORMIRALI ŽIVI ŠTIT: Ne dozvoljavaju da se tela odnesu na obdukciju
RODITELjI koji su u požaru izgubili svoju decu u diskoteci "Puls" u Kočanima ne dozvoljavaju da se tela nastradalih odnesu na dodatnu obdukciju u Skoplje, tražeći da im se odmah predaju kako bi pripremili sahrane, javlja Plusinfo.
16. 03. 2025. u 19:40

MARŠALOVA POSLEDNjA ŽELjA Unuk Joška otkrio: Tito bi živeo još najmanje PET godina da nije doneo jednu odluku
DOŽIVOTNI predsednik SFRJ Josip Broz Tito živeo bi još najmanje nekoliko godina da je pristao da mu slovenački doktori odseku nogu koju je već zahvatila gangrena.
18. 03. 2025. u 08:56
Komentari (0)