DOMAĆA ČORBA OD SREMUŠA: Savršen izbor za lagan, zdrav i hranljiv obrok
Sremuš, poznat i kao medveđi luk, osigurava bogat, aromatičan ukus i visok sadržaj vitamina, iskoristite sve blagodeti ovog zdravog prolećnog povrća.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- Sremuš 200 g
- Krompir 2 srednje veličine
- Šargarepa 1 velika
- Luk 1 glavica
- Beli luk 3 čena
- Ulje 2 kašike
- Bujon ili voda 1 l
- So i biber po ukusu
- Sok od limuna pola limuna
- Krutoni za serviranje (opciono)
- Semenke (npr. semenke lana, susama) za dekoraciju (opciono)
Priprema:
Oljuštite i iseckajte luk, beli luk, krompir i šargarepu na sitne komadiće. Sremuš dobro operite i iseckajte. U velikom loncu zagrejte ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte luk i beli luk i pržite dok ne postanu staklasti. Dodajte iseckanu šargarepu i krompir, pa nastavite da pržite još nekoliko minuta. Dodajte iseckani sremuš, povrtni bujon ili vodu. Pojačajte temperaturu da prokuva, zatim smanjite na srednje-nisku temperaturu i kuvajte oko 20-25 minuta, ili dok povrće ne omekša. Kada je povrće mekano, posolite i pobiberite po ukusu, zatim dodajte sok od limuna.
Uklonite lonac sa šporeta i pažljivo blendirajte čorbu štapnim mikserom ili u blenderu, dok ne dobijete glatku, kremastu teksturu. Vratite čorbu u lonac i prokuvajte još nekoliko minuta na laganoj vatri ako je potrebno da se zgusne. Poslužite čorbu toplu, ukrašenu krutonima i semenkama po želji.
(superrecepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

NEODOLjIVA ČORBA OD DIMLjENOG LOSOSA: Brza i jednostavna priprema savršeno ukusnog jela
06. 03. 2025. u 10:30Jovana Vasić

ČORBA OD SPANAĆA I SIRA: Ukusno i zdravo jelo koje ćete obožavati
02. 03. 2025. u 11:00Jovana Vasić

ŠPANSKA PARADAJZ ČORBA SA KUVANIM JAJIMA I PRŠUTOM: Nema kuvanja, a uspeva i početnicima u kuhinji
20. 02. 2025. u 10:47Jovana Vasić

BIVŠI AMERIČKI GENERAL O SPORAZUMU: Trampov plan je da se Ukrajina preda Rusiji
BIVŠI komandant američke vojske u Evropi, penzionisani general Ben Hodžes, izjavio je da Trampov plan za mir u Ukrajini znači njenu „predaju“ Rusiji.
18. 03. 2025. u 11:53

RODITELjI POGINULE DECE FORMIRALI ŽIVI ŠTIT: Ne dozvoljavaju da se tela odnesu na obdukciju
RODITELjI koji su u požaru izgubili svoju decu u diskoteci "Puls" u Kočanima ne dozvoljavaju da se tela nastradalih odnesu na dodatnu obdukciju u Skoplje, tražeći da im se odmah predaju kako bi pripremili sahrane, javlja Plusinfo.
16. 03. 2025. u 19:40

MARŠALOVA POSLEDNjA ŽELjA Unuk Joška otkrio: Tito bi živeo još najmanje PET godina da nije doneo jednu odluku
DOŽIVOTNI predsednik SFRJ Josip Broz Tito živeo bi još najmanje nekoliko godina da je pristao da mu slovenački doktori odseku nogu koju je već zahvatila gangrena.
18. 03. 2025. u 08:56
Komentari (0)