POSNA SALATA SA MAKARONAMA: Lako se pravi, a može da zameni kompletan obrok
Držaće vas dugo sitim, a osvaja na prvi zalogaj.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 230 g makarona
- 2 celera, sitno iseckana
- pola srednje crvene paprike
- 1/4 malog crvenog luka
- 60 g seckanih krastavčića
- 60 g sitno naseckane sveže mirođije
Za preliv:
- 240 g veganskog majoneza
- 2 kašike soka od kiselih krastavaca
- 1 kašika jabukovog sirćeta
- 1 kašika šećera
- 2 kašičice senfa
- 1/4 kašičice soli
- veći prstohvat crnog bibera
- prstohvat belog luka u prahu
Priprema:
Skuvajte makarone po uputstvu sa pakovanja. Onda ih dobro isperite hladnom vodom pa dodajte u veliku činiju i prelijte kašičicom maslinovog ulja. Dobro promešajte pa dodajte crvenu papriku, celer, mirođiju, kisele krastavce i crveni luk. U jednoj posudi umutite veganski majonez, sok od kiselih krastavaca, jabukovo sirće, šećer, senf i so, da dobijete preliv. Sipajte preliv preko makarona pa dobro promešajte. Ostavite salatu bar pola sata u frižideru.
(trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

PROTEINSKA SALATA BEZ MESA: Odlična ideja kako da spremite zdrav obrok
16. 01. 2025. u 16:43Novosti online

MEKSIČKA SALATA: Osvojiće sva vaša čula, kako ukusom, tako i izgledom
12. 01. 2025. u 13:00Novosti online

TRAMP SE OGLASIO: Postignut dogovor sa Ukrajinom
AMERIKA je postigla dogovor sa Ukrajinom o retkim metalima, saopštio je američki lider Donald Tramp, javlja Rojters.
24. 03. 2025. u 18:53

RODITELjI POGINULE DECE FORMIRALI ŽIVI ŠTIT: Ne dozvoljavaju da se tela odnesu na obdukciju
RODITELjI koji su u požaru izgubili svoju decu u diskoteci "Puls" u Kočanima ne dozvoljavaju da se tela nastradalih odnesu na dodatnu obdukciju u Skoplje, tražeći da im se odmah predaju kako bi pripremili sahrane, javlja Plusinfo.
16. 03. 2025. u 19:40

KAKO SE PEJA OBOGATIO: "Kuće i stanove imam zbog Pariza"
VODITELj Zoran Pejić Peja prisutan je na sceni već tri decenije, a nekada je bio najtraženiji voditelj u inostranstvu, pa mu je pošlo za rukom da obezbedi i sebe i porodicu.
24. 03. 2025. u 13:23
Komentari (0)