POSNA SALATA SA MAKARONAMA: Lako se pravi, a može da zameni kompletan obrok
Držaće vas dugo sitim, a osvaja na prvi zalogaj.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 230 g makarona
- 2 celera, sitno iseckana
- pola srednje crvene paprike
- 1/4 malog crvenog luka
- 60 g seckanih krastavčića
- 60 g sitno naseckane sveže mirođije
Za preliv:
- 240 g veganskog majoneza
- 2 kašike soka od kiselih krastavaca
- 1 kašika jabukovog sirćeta
- 1 kašika šećera
- 2 kašičice senfa
- 1/4 kašičice soli
- veći prstohvat crnog bibera
- prstohvat belog luka u prahu
Priprema:
Skuvajte makarone po uputstvu sa pakovanja. Onda ih dobro isperite hladnom vodom pa dodajte u veliku činiju i prelijte kašičicom maslinovog ulja. Dobro promešajte pa dodajte crvenu papriku, celer, mirođiju, kisele krastavce i crveni luk. U jednoj posudi umutite veganski majonez, sok od kiselih krastavaca, jabukovo sirće, šećer, senf i so, da dobijete preliv. Sipajte preliv preko makarona pa dobro promešajte. Ostavite salatu bar pola sata u frižideru.
(trpeza)
Preporučujemo

PROTEINSKA SALATA BEZ MESA: Odlična ideja kako da spremite zdrav obrok
16. 01. 2025. u 16:43Novosti online

MEKSIČKA SALATA: Osvojiće sva vaša čula, kako ukusom, tako i izgledom
12. 01. 2025. u 13:00Novosti online

"NEĆU MOĆI DA PRISUSTVUJEM DOGAĐAJIMA" Država EU zabranila Ficu prelet do Moskve, traže se alternativne rute
SLOVAČKI premijer Robert Fico je izvestio da Estonija nije dozvolila slovačkom avionu za Rusiju da preleti preko njene teritorije i da se traži alternativni put.
07. 05. 2025. u 21:01

"TO JE SKANDAL!" Orban žestoko udario na Ursulu fon der Lajen zbog Ukrajine
MAĐARSKI premijer Viktor Orban oštro je kritikovao predsednicu Evropske komisije Ursulu fon der Lajen na društvenim mrežama zbog poziva Ukrajini da ubrza pristupanje Evropskoj uniji.
07. 05. 2025. u 15:26

TAČNA PUTANjA: Kako je Vučić leteo u Moskvu "momkom iz Brazila" - zanimljiva oznaka aviona "YU-SRB"
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić stigao je danas u Moskvu gde će 9. maja prisustvovati vojnoj paradi povodom Dana pobede.
07. 05. 2025. u 17:04
Komentari (0)