KUPUS ČORBA: Recept za zdrav obrok pun vitamina i vlakana

Новости онлине

07. 04. 2025. u 10:00

KUPUS čorba preporučuje se i u dijetalnim režimima ishrane jer sadrži veliki procenat vode, bogat je vlaknima, a ima minimalno masti.

КУПУС ЧОРБА: Рецепт за здрав оброк пун витамина и влакана

Foto: Shutterstock

Zbog svog blagog ukusa, kuvani kupus prija stomaku i odličan je za jačanje imuniteta.

Sastojci:

  • 2 kašike ekstradevičanskog maslinovog ulja
  • 1 crni luk, iseckan
  • 2 šargarepe, iseckane
  • 2 stabljike celera, iseckane
  • 1/2 kašičice mlevene paprike
  • so i biber, po ukusu
  • 300 g konzervisanog belog pasulja
  • 2 čena belog luka, iseckana
  • 1 kašika timijana
  • 1/2 iseckane glavice kupusa
  • 3 iseckane pečene paprike
  • 2 kašike svežeg seckanog peršuna
  • 1 l pilećeg bujona (ili bujona od povrća)
  • 500 ml vode
  • 200 ml soka od paradajza

Priprema:

U tiganju zagrejte maslinovo ulje, pa dodajte crni luk, šargarepu i celer, a začinite solju, biberom i slatkom mlevenom paprikom. Dinstajte mešajući dok povrće ne omekša, oko 5 minuta. Dodajte pasulj, beli luk i timijan, promešajte i dinstajte još jedan minut.

U veću šerpu sipajte povrće koje ste izdinstali, vodu i bujon, pa dodajte mleveni paradajz i kupus.

Kuvajte oko 20 minuta, pa dodajte iseckanu pečenu papriku i peršun. Začinite po ukusu sa soli i biberom.

(sensa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NADAL NE ŽELI DA ĆUTI: Promene u tenisu su neophodne