SALATA SA MLADIM LUKOM I PAVLAKOM: Savršen prilog uz pečenje

Новости онлине

11. 04. 2025. u 13:00

Ako tražite svežu prolećnu salatu i nešto što bi vam dobro došlo kao prilog uz vaskršnju trpezu, imamo pravi recept. Spremite laganu ali veoma ukusnu salatu od mladog luka, pavlake i fete i vaši ukućani će vam biti zahvalni.

САЛАТА СА МЛАДИМ ЛУКОМ И ПАВЛАКОМ: Савршен прилог уз печење

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • peršun (opciono)
  • 2 veze mladog luka
  • 1 čaša kisele pavlake (veći procenat masti) 
  • 200 g fete
  • so i biber prema ukusu
  • 2 kašike maslinovog ulja

Priprema: 

Operite i očistite mladi lud, a potom ga iseckajte na kolutiće. Posolite i pobiberite prema ukusu, i blago izgnječite viljuškom da luk omekša. U posebnoj posudi dobro izgnječite fetu i potom dodajte pavlaku. Prespite luk u posudu i sve dobro promešajte.

Prelijte sa sve kašike maslinovog ulja i dekorišite sa svežim sitno seckanim peršunom. Ostavite je u frižideru da se dobro ohladi.

(Ona)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TRAMP OSTAO U ŠOKU: Evo šta je upravo uradio DŽej Di Vens, potpredsednik SAD (VIDEO)