DOMAĆA ČORBA SA MESOM, POVRĆEM I BULGUR PŠENICOM: Recept za ukus kao iz restorana

Новости онлине

12. 04. 2025. u 10:00

Ova čorba je pravo jelo „na kašiku“ — topla, bogata i zasitna, sa komadima sočne govedine, povrćem i bulgurom koji daje blagu orašastu notu i odličnu teksturu. Idealna je za porodični ručak ili večeru, naročito kad je potrebno nešto konkretno, ali zdravo.

ДОМАЋА ЧОРБА СА МЕСОМ, ПОВРЋЕМ И БУЛГУР ПШЕНИЦОМ: Рецепт за укус као из ресторана

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 kg govedine (najbolje od plećke ili vrata, iseckane na kocke)
  • 4–5 krompira (srednje veličine, isečeni na kocke)
  • 130 g bulgura
  • 3 – 4 kašike biljnog ulja
  • 1 glavica crnog luka (sitno seckana)
  • 1 velika šargarepa (rendana ili seckana na kolutove)
  • 1 crvena paprika (isečena na trakice ili kocke)
  • 1–2 kašike paradajz paste
  • 1 kašičica začina za supu
  • 1 kašičica višenamenskog začina
  • So i biber po ukusu
  • Seckana sveži mirođija po želji

Priprema:

Stavite govedinu u veću šerpu, nalijte oko 2,5–3 l vode i pusti da provri. Sklonite penu, smanjite vatru i kuvajte poklopljeno 1,5–2 sata dok meso ne omekša.

Na ulju propržite luk, šargarepu i papriku dok ne omekšaju. Dodajte paradajz pastu i pržite još 1–2 minuta da razvije ukus. Kad je meso mekano, dodajte proprženo povrće u šerpu. Ubacite krompir i začine pa kuvajte 10 minuta. Dodajte bulgur i kuvajte još 15–20 minuta dok sve ne omekša i čorba se lepo zgusne. Po želji dodajte svežu mirođiju pred kraj kuvanja. 

(stvarukusa)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MI SMO USPAVANI DIV, DRUGO MESTO NA TABELI NIJE OPCIJA! Prvo obraćanje novog trenera Partizana od kad je stigao u klub