KREMASTA SALATA SA KREKERIMA: Neodoljiva kombinacija ukusa
Ako volite slojevite i kremaste salate koje se lako pripremaju, ova verzija sa krekerima biće pravo otkriće. Kombinacija hrskavih krekera, tunjevine, aromatičnog luka i kremastog sira sa majonezom čini ovu salatu bogatom i neodoljivom. Idealan je izbor za svečane prilike, ali i kao brzi obrok kada želite nešto ukusno i zasitno.

Foto: Printskrin Youtube
Sastojci:
- 1 pakovanje krekera
- 1 konzerva tunjevine
- 120 g sira
- 2 čena belog luka
- 1 glavica luka
- 1 srednja šargarepa
- Majonez po ukusu
Priprema:
Konzervu tunjevine izgnječiti viljuškom, dodati majonez i dobro promešati. Luk iseckati na kockice, a šargarepu ispržiti na ulju dok ne omekša. Narendati sir i beli luk, dodati majonez i sve dobro promešati. U odgovarajuću posudu rasporediti salatu u slojevima: prvi sloj krekera, zatim sloj tunjevine, sledeći sloj krekera, pa sloj sira, belog luka i majoneza. Ponoviti slojeve dok ne iskoristite sve sastojke.
Ukrasite salatu ostatkom krekera, pustite da odstoji pre nego što je poslužite.
(stvarukusa)

NUKLEARNE SILE BILE NA IVICI RATA, A ONDA JE USLEDIO OBRT: "Ključan je bio poziv jednog čoveka"
U DRAMI koja je privukla pažnju svetske javnosti, američki predsednik Donald Tramp juče je na društvenim mrežama objavio da su Indija i Pakistan, nakon četiri dana žestokih sukoba duž granice, pristali na „potpuni i trenutni prekid vatre“.
11. 05. 2025. u 10:48

PANIKA U UKRAJINI: Da li je ovo znak da Putin sprema novi napad "orešnikom"?
RUSIJA će 12. i 13. maja privremeno zatvoriti vazdušni prostor iznad vojnog poligona i kompleksa za lansiranje raketa Kapustin Jar, prenosi ukrajinski odbrambeni portal Militarnyi 10. maja, navodeći mogućnost testiranja balističke rakete srednjeg dometa.
10. 05. 2025. u 12:06

BILI KAO BRAĆA TRIDESET GODINA: Dejo pocepao sliku s njim - nekadašnji reprezentativac otkrio razloge svađe
LEGENDARNI fudbaler Dejan Savićević pre nekoliko godina pocepao je fotografiju sa nekadašnjim saigračem i velikim prijateljem Brankom Brnovićem.
11. 05. 2025. u 10:29
Komentari (0)