RECEPT ZA GUSTU PILEĆU ČORBU: Klasik koji ne prolazi i savršena je za sve prilike

Jovana Vasić

19. 04. 2025. u 10:00

Gusta pileća čorba pravi se sa mešanim povrćem i pavlakom, idealna za lagani obrok.

РЕЦЕПТ ЗА ГУСТУ ПИЛЕЋУ ЧОРБУ: Класик који не пролази и савршена је за све прилике

foto: Printscreen/Youtube/Panna Lesia

Sastojci:

  • 60 ml ulja, podeljeno
  • 4 do 6 karabataka
  • 1 kašičica mešavine suvih začina
  • 1 veliki luk, iseckan
  • 2 stabljike celera, iseckane
  • 4 šargarepe, isečene na komade veličine zalogaja
  • 2 čena belog luka, iseckana
  • 240 g pečuraka, isečenih na komadiće
  • 1 kocka pilećeg bujona
  • 2 kašičice sušenog ruzmarina
  • 60 g brašna
  • 340 g mešanog smrznutog povrća
  • 950 ml pilećeg bujona
  • 240 g pavlake za kuvanje

Priprema:

Kako biste napravili čorbu, prvo zagrejte 3 kašike ulja u loncu na srednjoj vatri. Osušite piletinu papirnim ubrusom i začinite po ukusu začinima. Pržite karabatake dok ne porumene, oko 6 do 7 minuta sa svake strane, pa prebacite na tanjir da se ohlade.

U preostalo ulje dodajte luk, celer, šargarepu i beli luk. Začinite mešavinu sa 1 kašičicom začina. Pržite i mešajte dok luk ne počne da postaje providan, 3 do 4 minuta. Dodajte pečurke, pileću kocku bujona i sušeni ruzmarin. Pržite i mešajte 2 minuta. Umutite brašno, pa pržite 1 do 2 minuta.

Polako umutite pileći bujon. Pustite da provri i nastavite da mešate. Kuvajte uz stalno mešanje dok supa ne počne da se zgušnjava. U međuvremenu skinite kožu sa karabataka, razdvojite meso i ubacite u šerpu. Nastavite da mešate 1 minut. Poklopite i kuvajte na laganoj vatri 10 do 12 minuta.

Dodajte smrznuto povrće, promešajte i smanjite toplotu. Sipajte pavlaku za kuvanje i dobro promešajte da se krema sjedini. Poklopite i vratite supu da ključa 3 do 5 minuta. Skinite sa vatre, promešajte i odmah servirajte.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL: Studenti blokaderi traže da se puste teroristi