USKRŠNJA SALATA SA PILETINOM, SIROM I MASLINAMA: Savršena kao predjelo za prazničnu trpezu

Новости онлине

18. 04. 2025. u 13:00

Uskršnja salata sa piletinom, sirom i maslinama je savršena za svečanu trpezu i vrlo ukusna.

УСКРШЊА САЛАТА СА ПИЛЕТИНОМ, СИРОМ И МАСЛИНАМА: Савршена као предјело за празничну трпезу

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 300 g pilećeg filea
  • 150 g kačkavalja
  • 150 g majoneza
  • 280 g crnih maslina
  • 2 paradajza
  • 1/2 luka
  • 1 kašika začina za piletinu
  • so po ukusu

Za ukras:

  • 3 čeri paradajza
  • 3 crne masline
  • 1 kašičica maka
  • šaka sveže mirođije

Priprema:

Kako biste napravili ovu salatu, prvo 300 g pilećeg filea operite i osušite papirnim ubrusima. Meso posolite sa svih strana i pospite začinima. Sve dobro rukama utrljajte u meso. Pripremljeni file stavite u zagrejan tiganj sa uljem. Pržite na jakoj vatri dok se ne stvori lepa zlatno-braon korica, oko 2 minuta prvo sa jedne, a zatim sa druge strane. Kada se meso isprži sa obe strane, u tiganj sipajte pola čaše ključale vode i pokrijte ga poklopcem. Smanjite vatru i dinstajte file ispod poklopca oko 15-20 minuta.

Kada je fil gotov, izvadite ga iz tiganja i ostavite da se malo ohladi. Ohlađeni file isecite na sitne kockice. Takođe i paradajz isecite na kockice. Jednu teglu crnih maslina narežite na kolutiće. Obavezno ostavite 3 masline za ukrašavanje salate. Luk isecite na male kockice i sitno narendajte 150 g kačkavalja. Stavite seckani pileći file na veliki tanjir. Ravnomerno ga rasporedite po celoj površini.

Nanesite majonez u obliku mreže na njega. Postavite seckane masline kao sledeći sloj. Raširite ih ravnomerno.

Ponovo nanesite majonez u obliku mrežice. Stavite paradajz isečen na komade, prethodno ocedite višak tečnosti iz njih. Na isti način ih ravnomerno rasporedite po salati. Stavite seckani luk na paradajz, a zatim prelijte majonezom. Odozgo i sa strane pospite salatu rendanim kačkavaljem. Uzmite 3 čeri paradajza i isecite ih na tanke krugove. Rasporedite ih odozgo na salati da izgledaju kao cvetovi maka. Za jedan cvet je potrebno 6 krugova. Na ovaj način rasporedite 3 cveta. U sredinu svakog cveta stavite trećinu masline, kao centar maka. Oko centra pospite paradajz zrnima maka. Svaki cvet ukrasite grančicama mirođije.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVETSKI DAN PLANETE ZEMLJE: Put održivog razvoja