USKRŠNJA SALATA SA PILETINOM, SIROM I MASLINAMA: Savršena kao predjelo za prazničnu trpezu

Новости онлине

18. 04. 2025. u 13:00

Uskršnja salata sa piletinom, sirom i maslinama je savršena za svečanu trpezu i vrlo ukusna.

УСКРШЊА САЛАТА СА ПИЛЕТИНОМ, СИРОМ И МАСЛИНАМА: Савршена као предјело за празничну трпезу

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 300 g pilećeg filea
  • 150 g kačkavalja
  • 150 g majoneza
  • 280 g crnih maslina
  • 2 paradajza
  • 1/2 luka
  • 1 kašika začina za piletinu
  • so po ukusu

Za ukras:

  • 3 čeri paradajza
  • 3 crne masline
  • 1 kašičica maka
  • šaka sveže mirođije

Priprema:

Kako biste napravili ovu salatu, prvo 300 g pilećeg filea operite i osušite papirnim ubrusima. Meso posolite sa svih strana i pospite začinima. Sve dobro rukama utrljajte u meso. Pripremljeni file stavite u zagrejan tiganj sa uljem. Pržite na jakoj vatri dok se ne stvori lepa zlatno-braon korica, oko 2 minuta prvo sa jedne, a zatim sa druge strane. Kada se meso isprži sa obe strane, u tiganj sipajte pola čaše ključale vode i pokrijte ga poklopcem. Smanjite vatru i dinstajte file ispod poklopca oko 15-20 minuta.

Kada je fil gotov, izvadite ga iz tiganja i ostavite da se malo ohladi. Ohlađeni file isecite na sitne kockice. Takođe i paradajz isecite na kockice. Jednu teglu crnih maslina narežite na kolutiće. Obavezno ostavite 3 masline za ukrašavanje salate. Luk isecite na male kockice i sitno narendajte 150 g kačkavalja. Stavite seckani pileći file na veliki tanjir. Ravnomerno ga rasporedite po celoj površini.

Nanesite majonez u obliku mreže na njega. Postavite seckane masline kao sledeći sloj. Raširite ih ravnomerno.

Ponovo nanesite majonez u obliku mrežice. Stavite paradajz isečen na komade, prethodno ocedite višak tečnosti iz njih. Na isti način ih ravnomerno rasporedite po salati. Stavite seckani luk na paradajz, a zatim prelijte majonezom. Odozgo i sa strane pospite salatu rendanim kačkavaljem. Uzmite 3 čeri paradajza i isecite ih na tanke krugove. Rasporedite ih odozgo na salati da izgledaju kao cvetovi maka. Za jedan cvet je potrebno 6 krugova. Na ovaj način rasporedite 3 cveta. U sredinu svakog cveta stavite trećinu masline, kao centar maka. Oko centra pospite paradajz zrnima maka. Svaki cvet ukrasite grančicama mirođije.

(stvarukusa)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVAKO NEŠTO JOŠ NIJE VIĐENO U SVETU FUDBALA: Ronaldo se vraća u Evropu, evo koji je razlog