ČORBA OD CVEKLE: Zdrava i ukusna, a krepi organizam u trenu, sipaćete tanjir više

Новости онлине

21. 04. 2025. u 10:00

Lagana, a zdrava čorba, pravićete stalno.

ЧОРБА ОД ЦВЕКЛЕ: Здрава и укусна, а крепи организам у трену, сипаћете тањир више

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 200 g cvekle
  • 100 g korena celera
  • 200 g šargarepe
  • 200 g krompira
  • 3 čena belog luka
  • glavica crnog luka
  • 2 kašike ulja
  • 1 l bujona od povrća
  • lovorov list
  • malo narendanog muskatnog oraščića
  • pola kašičice crvene mlevene ljute paprike
  • so, biber
  • malo mirođije
  • kašika soka od limuna

Priprema

Beli i crni luk iseckajte sitno. Krompir, šargarepu, cveklu i celer isecite na kockice. U većoj posudi zagrejte ulje. Crni i beli luk propržite, pa nalijte bujon.  Začinite i dodajte lovorov list, pa pustite da prokuva. Dodajte začine i lovorov list, pa ostavite da malo prokuva. Dodajte povrće, poklopite i ostavite da se čorba kuva na laganoj vatri dvadesetak minuta. U skuvanu čorbu dodajte seckanu mirođiju i sok od limuna.

(trpeza)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NE, NISTE OSTARILI... Kristijano Ronaldo ne krije ponos zbog sina - novog reprezentativca Portugala! (FOTO)