KREMAST SA ŠITAKI PEČURKAMA: Bogati potaž, zasitan, da može biti i glavno jelo
Ovaj potaž je toliko bogat raznovrsnim sastojcima da vas vrlo lako može zasititi, te može biti i glavno jelo, za večeru, recimo.

Foto Shutterstock
Potrebno je:
- 200 g šitake pečurki
- dl neutralne pavlake
- veza peršuna
- šargarepa
- glavica crnog luka
- krompir
- kašika brašna ili gustina
- bosiljak
- kurkuma
- l vode
- so, biber
- začinsko bilje po želji
Priprema:
Sve sastojke dobro usitnite u blenderu, osim vode i nekoliko pečurki isečenih na tanke šnite (koje ćete sačuvati za ukrašavanje). Tako dobijenu smesu prodinstajte na tihoj vatri pa, kada sastojci puste tečnost, dodajte kašiku brašna ili gustina, sve vreme brzo mešajući, da se ne bi stvorile grudvice. Kada masa postane homogena i „ukrčkana“, nalijte vodu i ostavite da se kuva još 15 minuta, na srednjoj temperaturi. Začinite, po potrebi. Sklonite sa ringle, umešajte pavlaku pa poslužite. Prilikom serviranja pospite sačuvanim šnitama pečurki i začinskim biljem po želji.

"MEĐUNARODNE GRANICE SE NE SMEJU MENjATI SILOM" Licemerna izjava evropskih lidera - gospodo, a šta je sa Srbijom?!
GRUPA evropskih lidera poručila je danas, nakon samita predsednika SAD i Rusije Donalda Trampa i Vladimira Putina na Aljasci, da će nastaviti da podržava Ukrajinu koja, kako ističu, mora da dobije čvrste bezbednosne garancije i jedina može da odlučuje o svojoj teritoriji.
16. 08. 2025. u 12:35

TRAMP U OGROMNOM PROBLEMU: Veliki peh pred sastanak sa Putinom na Aljasci
PREDSTOJEĆI sastanak između predsednika SAD Donalda Trampa i ruskog predsednika Vladimira Putina u petak na Aljasci dolazi u vreme kada u američkoj administraciji gotovo da nema iskusnih stručnjaka za Rusiju, piše Fajnenšel tajms.
13. 08. 2025. u 11:24

CIFRA - BOLI GLAVA: Koliku penziju prima Berček? Svakog meseca na račun mu ležu DVE SUME
MNOGI kažu da je Aleksandar Berček jedan od najvećih glumaca na ovim prostorima, a on je svoj talenat dokazivao idući iz uloge u ulogu, i iznova pokazujući čari svog glumačkog umeća.
15. 08. 2025. u 13:20
Komentari (0)