KREMAST SA ŠITAKI PEČURKAMA: Bogati potaž, zasitan, da može biti i glavno jelo

Bojana Jovanović

27. 04. 2025. u 10:00

Ovaj potaž je toliko bogat raznovrsnim sastojcima da vas vrlo lako može zasititi, te može biti i glavno jelo, za večeru, recimo.

КРЕМАСТ СА ШИТАКИ ПЕЧУРКАМА: Богати потаж, заситан, да може бити и главно јело

Foto Shutterstock

Potrebno je:

- 200 g šitake pečurki

- dl neutralne pavlake

- veza peršuna

- šargarepa

- glavica crnog luka

- krompir

- kašika brašna ili gustina

- bosiljak

- kurkuma

- l vode

- so, biber

- začinsko bilje po želji

Priprema:

Sve sastojke dobro usitnite u blenderu, osim vode i nekoliko pečurki isečenih na tanke šnite (koje ćete sačuvati za ukrašavanje). Tako dobijenu smesu prodinstajte na tihoj vatri pa, kada sastojci puste tečnost, dodajte kašiku brašna ili gustina, sve vreme brzo mešajući, da se ne bi stvorile grudvice. Kada masa postane homogena i „ukrčkana“, nalijte vodu i ostavite da se kuva još 15 minuta, na srednjoj temperaturi. Začinite, po potrebi. Sklonite sa ringle, umešajte pavlaku pa poslužite. Prilikom serviranja pospite sačuvanim šnitama pečurki i začinskim biljem po želji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MOGLO BI UMRETI 4.500 LJUDI Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi

JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.

01. 07. 2025. u 11:45

Komentari (0)

VEČERI TEATRA U SRCU GRADA: Završen prvi MozzART pozorišni festival