KREMAST SA ŠITAKI PEČURKAMA: Bogati potaž, zasitan, da može biti i glavno jelo
Ovaj potaž je toliko bogat raznovrsnim sastojcima da vas vrlo lako može zasititi, te može biti i glavno jelo, za večeru, recimo.

Foto Shutterstock
Potrebno je:
- 200 g šitake pečurki
- dl neutralne pavlake
- veza peršuna
- šargarepa
- glavica crnog luka
- krompir
- kašika brašna ili gustina
- bosiljak
- kurkuma
- l vode
- so, biber
- začinsko bilje po želji
Priprema:
Sve sastojke dobro usitnite u blenderu, osim vode i nekoliko pečurki isečenih na tanke šnite (koje ćete sačuvati za ukrašavanje). Tako dobijenu smesu prodinstajte na tihoj vatri pa, kada sastojci puste tečnost, dodajte kašiku brašna ili gustina, sve vreme brzo mešajući, da se ne bi stvorile grudvice. Kada masa postane homogena i „ukrčkana“, nalijte vodu i ostavite da se kuva još 15 minuta, na srednjoj temperaturi. Začinite, po potrebi. Sklonite sa ringle, umešajte pavlaku pa poslužite. Prilikom serviranja pospite sačuvanim šnitama pečurki i začinskim biljem po želji.

"TO LICE, TE USNE..." Tramp ponovo izazvao pažnju komentarom o svojoj portparolki Karolin Levit (28)
AMERIČKI predsednik Donald Tramp ponovo je dospeo u žižu javnosti zbog neobičnog komentara o izgledu portparolke Bele kuće Karolin Levit.
14. 10. 2025. u 14:48

"PLjESKALA RUKAMA I SLAVILA UBISTVO" Lavrov: Svi se sećamo kako je smrt Gadafija oduševila Hilari Klinton
RUSKI ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je da pamti kako je bivša američka državna sekretarka Hilari Klinton pljeskala rukama i slavila ubistvo libijskog lidera Moamera Gadafija 2011. godine i aludirao da bivši sirijski predsednik Bašar el Asad trenutno živi u Moskvi, jer su njemu i njegovoj porodici prećeni sličnim fizičkim uništenjem u Siriji.
14. 10. 2025. u 13:06

"PACOVI POBEGLI" Kako je Pavković govorio posle hapšenja u Sablji: "Najstrašniji je zatvor u otadžbini! Vojska sa atentatom na Vuka nema ništa"
NEKADAŠNjI načelnik Generalštaba Vojske Jugoslavije general Nebojša Pavković preminuo je danas u Beogradu, u 79. godini.
20. 10. 2025. u 18:59
Komentari (0)