ČORBA OD SOČIVA: Zdrav i hranljiv obrok

Новости онлине

25. 04. 2025. u 13:00

Čorba od sočiva je brza i jednostavna za pripremu, a bogata je vitaminima i mineralima.

ЧОРБА ОД СОЧИВА: Здрав и хранљив оброк

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 200 g sočiva
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 šargarepa
  • 1 koren peršuna
  • 1 kašičica karija
  • 5 kašika kisele pavlake
  • 1 kašičica seckane sveže nane

Priprema:

Povrće očistite i sitno iseckajte. Na zagrejanom ulju, prodinstajte crni luk, dodajte beli i posle minut svo ostalo povrće. Prodinstajte 2-3 minuta, pa dodajte kari, so i biber po ukusu. Dinstajte dok se začini ne sjedine s povrćem. Dodajte bujon ili vodu da pokrije sve i kad provri dodajte sočivo. Kuvajte dok ne omekša. Po želji izblendirajte pola količine skuvanog sočiva, pa vratite u čorbu. Sklonite sa šporeta, dodajte pavlaku, izmešajte i pospite nanom pre služenja.

(trpeza)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VANREDNO SAOPŠTENJE FSS: Zbog Piksija i onoga što je rekao u Albaniji hitno reagovali iz srpske kuće fudbala