IDEALNA ZA LETNJE DANE I LAGANE OBROKE: Salata od plavog patlidžana sa belim lukom
OVA salata je odličan prilog uz meso, ribu ili samo uz parče hleba.
Foto: Printskrin Youtube/Kuvajmo lako
Jednostavna za pripremu, a puna ukusa – najbolje je kad se lepo ohladi i sjedini.
Sastojci:
* 1 veći patlidžan
* 1 glavica crnog luka
* 3 čena belog luka
* 1 veza mirođije
* 1 kašičica soli
* 1 kašičica šećera
* 1/3 kašičice crnog bibera
* 4 kašike jabukovog sirćeta
* 4 kašike biljnog ulja
Priprema:
Operite patlidžan i isecite ga na manje komade (kocke ili kolutove po želji). Stavite ga u šerpu sa posoljenom vodom i kuvajte 10–15 minuta dok ne omekša.
Ocedite i ostavite da se malo prohladi. U veću činiju stavite seckan crni i beli luk, sitno iseckanu mirođiju, šećer, biber, sirće i ulje. Dodajte kuvani patlidžan i pažljivo promešajte da se sve lepo sjedini.
Pokrijte činiju providnom folijom i ostavite u frižideru najmanje 1 sat da se ukusi prožmu i jelo dobro ohladi.
Predlog:
Patlidžan možete kuvati s korom, ali ako je stariji i gorak, oljuštite ga pre kuvanja.
Prijatno!
(StvarUkusa)
MINISTARSTVO SPOLjNIH POSLOVA: Iznenađeni smo komentarima Zaharove na račun Srbije i predsednika Vučića
DRŽAVNA sekretarka u Ministarstvu spoljnih poslova (MSP) Republike Srbije Nevena Jovanović oglasila se na društvenoj mreži "X" povodom komentara portparola Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marije Zaharove na račun Srbije i predsednika Republike Aleksandra Vučića, istakavši da oni kao MSP izražavaju iznenađenje povodom istih.
07. 11. 2025. u 14:04
SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
"LEČIĆ I JA SMO SE PIPALI I LjUPKALI!" Pevačica o glumcu: "Predivno stvorenje, savršen ljubavnik, ježim se dok pričam o njemu"
Atina Ferari otkrila je detalje odnosa sa glumcem Branislavom Lečićem.
08. 11. 2025. u 11:06
Komentari (0)