SAVRŠENA JE ZA LAGANU VEČERU I DETOKS DAN: Krem čorba sa spanaćem, bez mleka
OVA krem supa je nežna, baršunasta i prepuna hranljivih sastojaka.
Foto: Profimedia
Avokado daje kremastu teksturu, dok spanać obezbeđuje obilje gvožđa i vitamina.
Sastojci:
* Zreli avokado, 1
* Sveži spanać, 150 g
* Crni luk, 1 manji
* Beli luk, 2 čena
* Povrćni bujon, 500 ml
* Maslinovo ulje, 1 kašika
* So i biber, po ukusu
* Sok od limuna, ½ limuna
Priprema:
Na maslinovom ulju propržite sitno seckani crni i beli luk dok ne omekšaju. Dodajte spanać i dinstajte još 1-2 minuta, dok ne uvene.
Dodajte bujon i kuvajte sve zajedno još 5 minuta. Sklonite sa vatre, dodajte avokado (oljušten i isečen na komade) i limunov sok.
Sve izblendirajte u glatku, baršunastu supu. Po potrebi dodajte još začina.
Poslužite toplo, uz prepečen hleb ili semenkice.
Prijatno!
(Super recepti/Žena)
Preporučujemo
PRILAGOĐENO SRPSKOM UKUSU: Kremasti spanać sa graškom u začinjenom sosu
13. 06. 2025. u 09:00
UZ JOGURT - IDEALAN DORUČAK: Jednostavan burek sa spanaćem i sirom
18. 05. 2025. u 07:00
NAJZDRAVIJI DORUČAK IZ RERNE: Zapečeni omlet sa spanaćem, obožavaćete ga!
17. 05. 2025. u 07:00
RUSI OBJAVILI SPISAK NAJVEĆIH NEPRIJATELjA: Evo na kom je mestu Hrvatska
RUSKI ski list „Vzgljad“ sastavio je i u utorak objavio „Rejting neprijateljskih vlada“ kako bi pokazao razliku između država koje se svesno suprotstavljaju Rusiji i onih koje su na tu odluku „protiv njihove volje naterale spoljnopolitičke okolnosti“, prenosi Slobodna Dalmacija.
14. 11. 2025. u 16:54
ZELENSKI ALARMIRAO EVROPU: Rusija će pokrenuti veliku agresiju na kontinent, poznata i godina
UKRAJINSKI predsednik Volodimir Zelenski tvrdi da Rusija planira da pokrene veliku agresiju na evropskom kontinentu 2029. ili 2030. godine, navodeći da na to ukazuje povećana ruska proizvodnja oružja.
13. 11. 2025. u 10:54
Policija uletela na svadbu, HAPSI MLADU - a tek objašnjenje! Ovo je LUDNICA (VIDEO)
ČAK i na najlepšim svadbama ponekad se dese nepredviđene situacije, sitne greške ili čak veći incidenti.
14. 11. 2025. u 16:23
Komentari (0)