KREMASTA PILEĆA ČORBA: Po receptu naših baka
Priprema se lako, a odličnog je ukusa

Foto:Novosti
Sastojci:
- 400 g piletine (isečene na kockice)
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 komadić đumbira (veličine oraha)
- 1 šargarepa
Maslinovo ulje
- 3 šolje pileće čorbe (gotova supa ili od kocke)
- 3 šolje ključale vode
- ½ šolje sitne testenine
- 1 kašika brašna
- 2 žumanca
- 2 kašike limunovog soka
- Malo hladne vode
- So i biber po ukusu
Priprema
Propržite sitno seckan luk, beli luk i rendani đumbir na maslinovom ulju. Dodajte kockice piletine i iseckanu šargarepu, kratko propržite. Ulijte 3 šolje pileće čorbe i 3 šolje ključale vode, posolite i pobiberite, pa kuvajte 15-20 minuta. Dodajte testeninu i kuvajte još 5-7 minuta. Razmutite brašno sa malo hladne vode i dodajte u čorbu da se zgusne. U posebnoj činiji pomešajte žumanca sa limunovim sokom i malo hladne vode, pa postepeno dodajte malo vrele čorbe i vraćajte sve u lonac, mešajte na laganoj vatri (ne kuvajte). Probajte i po potrebi doterajte ukus.
Prijatno!

SKANDAL U BRITANIJI, PORODICE U ŠOKU: Direktorka mrtvačnice gledala crtani film sa mrtvim bebama u svojoj kući
EJMI Apton (38), osnivačica udruženja Florrie’s Army u Lidsu u Engleskoj, našla se u centru velike afere nakon što su roditelji preminule dece otkrili da su tela njihovih beba držana u njenoj kući umesto u mrtvačnici.
27. 08. 2025. u 17:50

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

"SA RAČUNA PODIGNUT OGROMAN NOVAC, KONTEJNER NESTAO" Lanetova ćerka iznela nove tvrdnje o imovini pokojnog oca
PROŠLO je četiri godine od smrti legende našeg glumišta, Milana Laneta Gutovića, koji nas je napustio 25. avgusta 2021. u 75. godini.
02. 09. 2025. u 21:21
Komentari (0)