JEDNOSTAVNA KREMASTA ČORBA OD PEČURAKA –Recept za ukusnu čorbu

Milena Tomasevic

04. 09. 2025. u 21:22

Ako volite supe koje greju i telo i dušu, ova čorba od pečuraka je idealan izbor. Brzo se priprema, od nekoliko osnovnih namirnica, a rezultat je mirisna i baršunasta kremasta čorba koja će vas odmah osvojiti.

ЈЕДНОСТАВНА КРЕМАСТА ЧОРБА ОД ПЕЧУРАКА –Рецепт за  укусну чорбу

FOTO: Novosti

Sastojci

  • 2 kašike putera
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 glavica crnog luka (sitno seckana)
  • 3 čena belog luka (mlevena)
  • 450 gr pečuraka (šampinjona), na kriške
  • 60 ml brašna
  • 1 l povrtnog bujona
  • 250 ml pavlake
  • 1/2 kašičice sušenog timijana
  • so i biber, po ukusu

Priprema

U šerpi zagrejte puter i maslinovo ulje, pa dinstajte crni i beli luk dok ne omekšaju. Dodajte pečurke i pržite dok ne pusti sok i blago porumeni. Umešajte brašno, dobro promešajte i postepeno sipajte bujon, mešajući da ne bude grudvica.Dodajte timijan, so i biber, pa kuvajte 10–15 minuta. Sipajte pavlaku, promešajte i kuvajte još 2–3 minuta da čorba postane kremasta. Poslužite toplo, uz parče domaćeg hleba ili krutone.

Prijatno!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SIN BIVŠEG SRPSKOG FUDBALERA PAO SA VIŠE OD TRI TONE DROGE! Nema dalje od ovoga, ovo je Liga šampiona!