PEČENI PARADAJZ SA TIKVICAMA: Recept za sočnu salatu
Mirišu neverovatno, imaju još bolji ukus, a možete ih čak čuvati u teglama i uživati u letu tokom cele godine.

FOTO: Novosti
Sastojci:
- 2-3 srednje tikvice (isečene ili prepolovljene)
- 1 kg paradajza (prepolovljenog)
- 5-6 čenova belog luka (celi, oljušteni)
- 1 glavica crnog luka (iseckana na kockice, opciono)
- 1 sveža ljuta papričica (ili po ukusu)
- 2 kašike začina ( pomešajte origano, majčinu dušicu, ruzmarin i bosiljak)
- so i sveže mleveni biber
- oko ½ šolje maslinovog ulja
Priprema:
Zagrejte rernu na 170°C. Poređajte kriške tikvica u veliki pleh za pečenje. Rasporedite polovine paradajza, beli luk, crni luk i čili preko. Začinite mešavinom suvih začina, solju i biberom. Ravnomerno prelijte maslinovim uljem. Pecite oko 2 sata, dok povrće ne omekša i blago se ne karamelizuje. Ako više volite sočniju teksturu, skratite vreme pečenja. Poslužite odmah ili prebacite smesu u sterilisane tegle dok je još vruća.
Prijatno!

"NA STOLU SU RATNI PREDLOZI, BRISEL HOĆE RAT!" Orban se hitno javio iz Kopenhagena
MAĐARSKI premijer Viktor Orban naveo je iz Kopenhagena, gde učestvuje na samitu Evropske političke zajednice, da je situacija ozbiljna i da se na stolu nalaze, "otvoreni, ratno orijentisani predlozi".
02. 10. 2025. u 08:59

(MAPE) OVAKO ĆE SE KRETATI NEVREME U SRBIJI: Pogledajte iz časa u čas, stižu sneg i kiša (FOTO)
POGLEDAJTE kako će se ledeni oblak kretati nad Srbijom i koje krajeve kad pogađa nevreme. Danas i sutra oblačno sa kišom i hladno, osim na severozapadu Vojvodine gde će se zadržati suvo vreme, najavio je RHMZ.
02. 10. 2025. u 10:47

VEDRANA OGORČENA: "Pilić je bio hrišćanin! Sramota za Split, samo mrtav Pilić može biti - veliki Pilić"
HRVATSKI teniski as Nikola Pilić preminuo je u 87. godini života u Rijeci, a sahranjen je proteklog vikenda u Opatiji, gradu u kojem je proveo poslednje dane života.
02. 10. 2025. u 07:20
Komentari (0)