PEČENA CVEKLA SA BELIM LUKOM: Recept za aromatičnu salatu.
Pečena cvekla sa belim lukom i puterom je elegantno, ali jednostavno jelo koje oduševljava i izgledom i ukusom.
FOTO: Novosti
Sastojci
- 5-6 srednjih cvekla, ujednačene veličine
- 50 ml maslinovog ulja
- 50-70 gr putera
- 3 čena belog luka, isceđena
- 1 kašičica svežeg timijana ili ruzmarina
- krupna morska so
- sveže mleveni biber
Priprema:
Cveklu dobro operite i oljuštite. Svaku cveklu stavite između dva ražnjića i isecite na tanke kriške, ne seći do kraja (rezovi će biti ravni, a cvekla će ostati cela). U šerpi istopite puter, dodajte maslinovo ulje, beli luk i začinsko bilje. Mešajte dok se ne sjedini. Stavite cveklu u vatrostalnu posudu, prelijte malo putera sa belim lukom i začinite solju i biberom. Pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 60-70 minuta, premazujući cveklu preostalim belim lukom i puterom svakih 15 minuta. Kuvanu cveklu poslužite odmah, ukrašenu svežim ruzmarinom ili timijanom.
Poslužite kao prilog uz meso ili ribu, ili kao spektakularno predjelo za porodično okupljanje.
Prijatno!
Preporučujemo
BUGARSKE RUŽICE: Nežne, slatke i neodoljive - Kolač koji ćete obožavati!
24. 12. 2025. u 17:00
MINI KROMPIR PITE SA SIROM I SLANINOM: Hrskave, sočne i pune ukusa!
24. 12. 2025. u 12:24
TRAMP DONEO ODLUKU: Povlači ambasadore i diplomate iz okruženja Srbije
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Donalda Trampa povlači skoro 30 karijernih diplomata sa ambasadorskih i drugih visokih pozicija u diplomatskim predstavništvima SAD u svetu.
22. 12. 2025. u 10:32
RUSI ĆE NAPASTI EU MNOGO RANIJE: Veliko upozorenje iz Ukrajine, poznata godina i glavna meta
RUSIJA je pomerila svoje planove za direktnu agresiju sa 2030. na 2027. godinu, a Evropa je sve glasnija o riziku od direktnog sukoba, u kojem bi se baltičke države mogle naći pod okupacijom.
20. 12. 2025. u 09:41
"SAD JE TITO ODJEDNOM POBIO JADNE HRVATE..." Vedrana o bivšoj državi: "Sve sam više Jugoslovenka kako vreme odmiče!"
VEDRANA ne bira reči kada govori o vremenu Jugoslavije...
24. 12. 2025. u 09:52
Komentari (0)