KINOA SALATA SA PEČENIM POVRĆEM: Recept za salatu bogatu vlaknima

Milena Tomasevic

22. 11. 2025. u 07:00

DONOSIMO vam savršenu zdravu ideju za ručak ili večeru — salatu koja spaja kinou, pečeno povrće i maslinovo ulje u jedan potpuno uravnotežen i izuzetno ukusan obrok.

КИНОА САЛАТА СА ПЕЧЕНИМ ПОВРЋЕМ: Рецепт за салату богату влакнима

FOTO: Novosti

Sastojci:

  • 1 šolja kuvane kinoe
  • 1 crvena kapija paprika
  • 1 tikvica
  • 1 mali patlidžan
  • 1/2 crvenog luka
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 kašičica limunovog soka
  • so, biber, timijan

Priprema:

Kinou isperite pod mlazom vode, stavite u šerpu u odnosu 1 šolja kinoe : 2 šolje vode, pa kuvajte 12–15 minuta na tihoj vatri dok ne upije svu vodu. Skloni te sa šporeta i ostavite poklopljeno još nekoliko minuta da zrnca postanu rastresita.

Iseckajte papriku, tikvicu, patlidžan i crveni luk. Rasporedite ih u pleh, prelijte sa malo maslinovog ulja i začinite. Pecite u rerni na 180°C (350°F) oko 20 minuta, dok ne omekšaju i blago porumene.

U činiji pomešajte kuvanu kinou, pečeno povrće i dresing od maslinovog ulja i limunovog soka. Dodajte so, biber i timijan, dobro promešajte i poslužite toplo ili hladno, po ukusu.

Prijatno!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALKARAZ KAO PRAVI SRBIN: Pogledajte šta mu stoji kraj TV-a - balkanska estetika