VOĆNA ČOKOLADNA ČAROLIJA: Ako volite višnje, ovo je najbrža i najlakša torta koju ćete obožavati

Andrijana Nešić

13. 01. 2023. u 12:19

Umutite puter, šećer i vanilin šećer, pa ubacite jedno po jedno jaje i lagano mutite.

ВОЋНА ЧОКОЛАДНА ЧАРОЛИЈА: Ако волите вишње, ово је најбржа и најлакша торта коју ћете обожавати

Foto: Profimedia

Jogurt i brašno sa praškom za pecivo i makom dodajte u pripremljenu smesu, kratko mutite, testo sipajte u pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta. Umutite šlag sa vodom i stavite u frižider da se ohladi.

Za to vreme, očistite višnje, izvadite koštice, pa kada se šlag dobro stegne, rasporedite ga preko kore i poređajte višnje. Istopite čokoladu sa malo margarina i filujte tortu. Ukrasite je po želji, najbolje kombinacijom crvenog (smrznutog) voća.

Potrebno je:

  • 500 g višanja
  • 200 g putera
  • 200 g šećera
  • kesica vanilin šećera
  • 4 jajeta
  • 300 g brašna
  • prašak za pecivo
  • 50 g mlevenog maka
  • 200 ml mleka
  • šolja jogurta
  • 200 g čokolade za kuvanje
  • 100 g šlaga

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA SE ZNA KO JE ŠAMPION: Novo zlato za Damira Mikeca