BRZI I OSVEŽAVAJUĆI ČIZKEJK: Ostavite da se hladi preko noći i gotov je za jelo

Andrijana Nešić

27. 01. 2023. u 18:57

Mleveni keks, maslac i mleko sjedinite u kompaktnu masu, pa je stavite na dno kalupa sa obručem, dobro utisnite i poravnajte. Sir izručite u odgovarajuću posudu, dodajte šećer u prahu i izmiksajte, a onda sipajte sok od limuna.

БРЗИ И ОСВЕЖАВАЈУЋИ ЧИЗКЕЈК: Оставите да се хлади преко ноћи и готов је за јело

Foto: Shutterstock

Posebno izmiksajte slatku pavlaku, pa je sjedinite sa umućenim sirom. Jednu kesicu želatina prelijte sa četiri kašike hladne vode. Kada nabubri, zagrejte na ringli nekoliko sekundi, da se otopi, sipajte u fil i promešajte. Sipajte u kalup preko keksa i stavite u frižider da se ohladi. U međuvremenu spremite preliv sa višnjama.

Drugu kesicu želatina prelijte sa četiri kašike hladne vode i ostavite da nabubri. U višnje koje su pustile sok (ili sipajte 200 ml vode) dodajte šećer i kuvajte desetak minuta. Sklonite sa ringle i u to umešajte nabubreli želatin.

Promešajte i ostavite desetak minuta da se preliv prohladi, a nakon toga sipajte preko ohlađenog belog fila i stavite u frižider da se ohladi i dobro stegne preko noći.

Potrebno je:

  • 200 g mlevenog keksa
  • 125 g maslaca
  • malo mleka za podlogu
  • 300 g nemansog sira za kolače
  • 160 g šećera u prahu
  • 250 ml slatke pavlake
  • kašika soka od limuna
  • 2 kesice želatina u prahu
  • 300 g višanja
  • 200 ml soka ili vode
  • 4 kašike šećera

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KO SU VELIKI ŠAMPIONI SA MALIH TERENA? NASTAVLJA SE AKCIJA „FUDBAL JE VIŠE OD IGRE“