BRZI I OSVEŽAVAJUĆI ČIZKEJK: Ostavite da se hladi preko noći i gotov je za jelo

Andrijana Nešić

27. 01. 2023. u 18:57

Mleveni keks, maslac i mleko sjedinite u kompaktnu masu, pa je stavite na dno kalupa sa obručem, dobro utisnite i poravnajte. Sir izručite u odgovarajuću posudu, dodajte šećer u prahu i izmiksajte, a onda sipajte sok od limuna.

БРЗИ И ОСВЕЖАВАЈУЋИ ЧИЗКЕЈК: Оставите да се хлади преко ноћи и готов је за јело

Foto: Shutterstock

Posebno izmiksajte slatku pavlaku, pa je sjedinite sa umućenim sirom. Jednu kesicu želatina prelijte sa četiri kašike hladne vode. Kada nabubri, zagrejte na ringli nekoliko sekundi, da se otopi, sipajte u fil i promešajte. Sipajte u kalup preko keksa i stavite u frižider da se ohladi. U međuvremenu spremite preliv sa višnjama.

Drugu kesicu želatina prelijte sa četiri kašike hladne vode i ostavite da nabubri. U višnje koje su pustile sok (ili sipajte 200 ml vode) dodajte šećer i kuvajte desetak minuta. Sklonite sa ringle i u to umešajte nabubreli želatin.

Promešajte i ostavite desetak minuta da se preliv prohladi, a nakon toga sipajte preko ohlađenog belog fila i stavite u frižider da se ohladi i dobro stegne preko noći.

Potrebno je:

  • 200 g mlevenog keksa
  • 125 g maslaca
  • malo mleka za podlogu
  • 300 g nemansog sira za kolače
  • 160 g šećera u prahu
  • 250 ml slatke pavlake
  • kašika soka od limuna
  • 2 kesice želatina u prahu
  • 300 g višanja
  • 200 ml soka ili vode
  • 4 kašike šećera

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OPASNOSTI SU SVE VEĆE Putin progovorio o trećem svetskom ratu - Mi vidimo šta radi naš protivnik