BRZI I OSVEŽAVAJUĆI ČIZKEJK: Ostavite da se hladi preko noći i gotov je za jelo
Mleveni keks, maslac i mleko sjedinite u kompaktnu masu, pa je stavite na dno kalupa sa obručem, dobro utisnite i poravnajte. Sir izručite u odgovarajuću posudu, dodajte šećer u prahu i izmiksajte, a onda sipajte sok od limuna.
Posebno izmiksajte slatku pavlaku, pa je sjedinite sa umućenim sirom. Jednu kesicu želatina prelijte sa četiri kašike hladne vode. Kada nabubri, zagrejte na ringli nekoliko sekundi, da se otopi, sipajte u fil i promešajte. Sipajte u kalup preko keksa i stavite u frižider da se ohladi. U međuvremenu spremite preliv sa višnjama.
Drugu kesicu želatina prelijte sa četiri kašike hladne vode i ostavite da nabubri. U višnje koje su pustile sok (ili sipajte 200 ml vode) dodajte šećer i kuvajte desetak minuta. Sklonite sa ringle i u to umešajte nabubreli želatin.
Promešajte i ostavite desetak minuta da se preliv prohladi, a nakon toga sipajte preko ohlađenog belog fila i stavite u frižider da se ohladi i dobro stegne preko noći.
Potrebno je:
- 200 g mlevenog keksa
- 125 g maslaca
- malo mleka za podlogu
- 300 g nemansog sira za kolače
- 160 g šećera u prahu
- 250 ml slatke pavlake
- kašika soka od limuna
- 2 kesice želatina u prahu
- 300 g višanja
- 200 ml soka ili vode
- 4 kašike šećera
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
STIGAO ŽESTOK ODGOVOR TRAMPU OD PREDSEDNIKA: To je naše i tako će ostati!
PREDSEDNIK Paname Hose Mulino poručio je da Panamski kanal pripada njegovoj državi i da oko toga neće biti pregovora.
23. 12. 2024. u 08:54
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
"SRCE MOJE, DUŠO MOJA" Dajana grca u suzama zbog Žike, a on je grli: "Setila sam se naše svadbe" (VIDEO)
"ZASLUŽIO si da te zagrlim i poljubim..."
23. 12. 2024. u 10:06
Komentari (0)