Kolač koji se NE PEČE i ima samo jednu manu - mora da odstoji
TIRAMISU može da se napravi u lepoj, dubokoj posudi, a najbolje je ukoliko odaberete providnu, staklenu. Međutim, ako počnu piškote da se lome - ne očajavajte, već izvadite čaše i završite slatkiš.
Za tiramisu je najvažnije sve pripremiti i tek onda početi sa pravljenjem kolača. Dakle, prvo napravite kafu i šlag, pa tek onda zasučite rukave.
Jedina mana ovog kolača je što mora da se ohladi da bi dobio poznati ukus. Dakle, priprema se nekoliko sati ranije ili, još bolje, dan pre.
Sastojci za tiramisu:
* kutija slatkih piškota
* 125 grama slatke pavlake
* 2 jajeta
* 2 kašike šećera u prahu
* 200 grama maskarpone sira (ili krem sira)
* 50 grama kakaoa
Priprema tiramisu:
Prvo se skuva kafa u šerpici dovoljno širokoj da mogu da se umaču piškote. Obično je to nes-kafa, ali može da bude i crna. Kafa će biti ukusnija ako se doda malo ruma i kašikica kakao praha. Kafa se skloni sa ringle da se ohladi.
Napravi se šlag od slatke pavlake i stavi u frižider.
Ko voli slađe, kafu u koju se umaču piškote može da zasladi šećerom.
Prvo se umute dva žumanca sa dve kašike šećera u prahu. Kada se dobro ulupaju, doda se maskarpone (ili krem) sir i šlag od dva belanca koja se umute u drugoj posudi. Dobro se pomeša i doda pola pavlake iz frižidera, a ostatak vrati u frižider.
U posudu se pažljivo ređaju piškote koje se kratko umoče u kafu. Kada se kompletno pokrije dno sipa se krem od jaja i sira, pa ravnomerno rasporedi. Ukoliko su ostale piškote može da se poređa još jedan red i ponovo se sipa krem.
Na kraju se namaže šlag iz frižidera. Iskusne domaćice mogu to da urade špricem za šlag, jer će vizuelno izgledati zanimljivije, ali nije obavezno.
Na kraju se preko šlaga ravnomerno pospe kakao koji se posipa kroz malu cediljku. Tiramisu se stavi u frižider gde mora da stoji najmanje dva sata.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
HRSKAVE TURSKE TULUMBE: Tajna je u trikovima tokom pripreme (VIDEO)
29. 01. 2023. u 18:56
PITA OD SPANAĆA ZA PREDJELO: Jednostavno i ukusno jelo od gotovih kora
29. 01. 2023. u 16:20
STIGAO ŽESTOK ODGOVOR TRAMPU OD PREDSEDNIKA: To je naše i tako će ostati!
PREDSEDNIK Paname Hose Mulino poručio je da Panamski kanal pripada njegovoj državi i da oko toga neće biti pregovora.
23. 12. 2024. u 08:54
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
"SRCE MOJE, DUŠO MOJA" Dajana grca u suzama zbog Žike, a on je grli: "Setila sam se naše svadbe" (VIDEO)
"ZASLUŽIO si da te zagrlim i poljubim..."
23. 12. 2024. u 10:06
Komentari (1)