UKUSNA SRCA SA ČOKOLADOM: Recept za slatkiš koji će svima izmamiti osmeh (FOTO)
NEOČEKIVANI gosti ili vam se jede nešto slatko, a u kući nemate čokoladu? Dovoljna su četiri jajeta da napravite čaroliju

Foto: A. M.
Brzo i lako - ovim rečima se, u najkraćem, može opisati rolat. Kada se tome doda činjenica da je rolat jeftiniji od čokolade - stekli su se svi razlozi da se ovaj kolač koji su pravile bake predstojećeg vikenda nađe na stolu.

Foto: A. M.
Srca sa čokoladom - sastojci:
2 jajeta Foto: A. M.
100 grama šećera
125 grama butera
1/2 praška za pecivo
300 grama brašna
50 grama čokolade
Srca sa čokoladom - priprema:
Umesi se testo kao za kranclice: prvo se pomešaju šećer i buter, dodaju dva žumanca i jedno belance. Testo se umesi sa brašnom, praškom za pecivo i stavi u frižider da se stegne.
Testo se posle pola sata izvadi iz frižidera i razvije oklagijom na debljinu od santimetar. Modlicom se vade srca i ređaju u pleh postavljen papirom za pečenje. Rerna se uključi na najjače, pa se pleh sa kolačićima ubaci i jačina smanji na 180 stepeni.

Foto: A. M.
Dok se prva tura kolačića peče (oko 15 minuta) pravi se drugi pleh srca.
Kada su kolačići ispečeni i ohlađeni vreme je da se u staklenoj posudi na pari otopi čokolada. Kolačići se poređaju i kašikom prave šare ili se umaču do polovine.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

RECEPT ZA BRZI RUČAK: Egzotična salata sa pasuljem, piletinom i narandžom
02. 02. 2023. u 13:33 >> 14:41

HRSKAVE TURSKE TULUMBE: Tajna je u trikovima tokom pripreme (VIDEO)
29. 01. 2023. u 18:56

SOČNO TELEĆE PEČENjE U RERNI: Po receptu najiskusnijih kuvara - tajna je u brašnu
31. 01. 2023. u 10:37

Ne bacajte pire krompir - za PET minuta napravite novo UKUSNO jelo (FOTO)
30. 01. 2023. u 21:00

ŠOJGU UPOZORAVA: Taj potez bi mogao dovesti do trećeg svetskog rata
SEKRETAR Saveta bezbednosti Rusije Sergej Šojgu upozorio je da bi uvođenje mirovnjaka na istorijske teritorije Rusije moglo dovesti do trećeg svetskog rata.
24. 04. 2025. u 19:46

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

USTAŠLUK NA DELU I Hrvatski kardinal veliča Tompsona - totalno ludilo u Hrvatskoj
KOLIKO je Hrvatska ogrizla u mržnji prema Srbima govori činjenica da je čak i tamošnji kardinal govorio o koncertu Topsona poznatog po pesmama koje veličaju klanje Srba.
24. 04. 2025. u 17:01
Komentari (0)