UKUSNA SRCA SA ČOKOLADOM: Recept za slatkiš koji će svima izmamiti osmeh (FOTO)

03. 02. 2023. u 15:00

NEOČEKIVANI gosti ili vam se jede nešto slatko, a u kući nemate čokoladu? Dovoljna su četiri jajeta da napravite čaroliju

УКУСНА СРЦА СА ЧОКОЛАДОМ: Рецепт за слаткиш који ће свима измамити осмех (ФОТО)

Foto: A. M.

Brzo i lako - ovim rečima se, u najkraćem, može opisati rolat. Kada se tome doda činjenica da je rolat jeftiniji od čokolade - stekli su se svi razlozi da se ovaj kolač koji su pravile bake predstojećeg vikenda nađe na stolu.

Foto: A. M.

 

Srca sa čokoladom - sastojci:

    2 jajeta
    100 grama šećera
    125 grama butera
    1/2 praška za pecivo
    300 grama brašna
    50 grama čokolade

Foto: A. M.

 

Srca sa čokoladom - priprema:

Umesi se testo kao za kranclice: prvo se pomešaju šećer i buter, dodaju dva žumanca i jedno belance. Testo se umesi sa brašnom, praškom za pecivo i stavi u frižider da se stegne.

Testo se posle pola sata izvadi iz frižidera i razvije oklagijom na debljinu od santimetar. Modlicom se vade srca i ređaju u pleh postavljen papirom za pečenje. Rerna se uključi na najjače, pa se pleh sa kolačićima ubaci i jačina smanji na 180 stepeni.

Foto: A. M.

 

Dok se prva tura kolačića peče (oko 15 minuta) pravi se drugi pleh srca.

Kada su kolačići ispečeni i ohlađeni vreme je da se u staklenoj posudi na pari otopi čokolada. Kolačići se poređaju i kašikom prave šare ili se umaču do polovine.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Pevačica usvojila sina, pa saznala ŠOK VEST: Malo je reći da sam u šoku, iskreno!