MALO DRUGAČIJE PALAČINKE: Četiri fila koje verovatno niste probali
UGLAVNOM ih jedemo sa džemom, marmeladom, čokoladnim kremom i mlevenim keksom ili u nešto tradicionalnijoj varijanti - sa orasima i šećerom.
Palačinke su omiljena poslastica većine - lako se i brzo pripremaju, jeftine su i izdašne, a mogu biti i slatke i slane i možete ih obogatiti najrazličitijim filovima i sastojcima.
Ako želite da ukućane ili goste iznenadite nečim novim i ukusnijim, isprobajte neki od ova četiri fila koji su jednostavni, a super su ukusni i drugačiji od onoga čine inače punite palačinke!
1. Karamelizovani fil sa bananom
Potrebni sastojci (količine sastojaka su proizvoljne u zavisnosti od toga kakav ukus i količinu želite) : krem sir, pavlaka, šećer u prahu, banane, šećer, maslac, cimet
Priprema: U posudi pomešajte krem siru i pavlaku, a potom dodajte šećer u prahu. Na tiganju otopite puter na umerenoj vatri, pa mu dodajte šećer i cimet i mešajte ih dok ne počnu da se karamelizuju. Potom dodajte banane iseckane na kolutiće lagano ih mešajući sa ostatkom smese tokom 2-3 godine. Kada se spoje sa ostatkom smese - vaš fil je gotov!
2. Tiramisu fil
Potrebni sastojci: maskarpone sir, šećer u prahu, rendana čokolada za kuvanje, malo skuvane instant kafe
Priprema: Pomešajte sve sastojke u glatku smesu
3. Fil sa šumskim voćem
Potrebni sastojci: krem sir, slatka pavlaka, šećer u prahu, bilo šta od šumskog voća (jagode, maline, kupine, borovnice, ili čak mešavina istog...)
Priprema: Pomešajte krem sir, šećer u prahu, pa dodajte umućenu slatku pavlaku i ponovo sve mešajte dok ne postane glatko. Dodajte šumsko voće.
4. Osvežavajući fil
Potrebni sastojci: Grčki jogurt, med, limunov sok
Priprema: Pomešajte sve sastojke u kompaktnu smesu
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ŠARLOTA ILI OKRENUTI KOLAČ: Gotovo za 15 minuta sa minimum sastojaka
01. 02. 2023. u 18:00
HRSKAVE TURSKE TULUMBE: Tajna je u trikovima tokom pripreme (VIDEO)
29. 01. 2023. u 18:56
SAVRŠENI MAFINI SA ČOKOLADOM I VIŠNjAMA: U našoj kući se prave svaka četiri dana
26. 01. 2023. u 14:28
MAKRON SVE IZNENADIO: Evo šta kaže o pregovorima sa Putinom
FRANCUSKI predsednik Emanuel Makron rekao je da ne isključuje mogućnost pregovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom „kada kontekst dozvoljava“.
17. 11. 2024. u 21:03
ŠTA JE ATACMS KOJIM ĆE UKRAJINA UDARITI NA RUSIJU? Američka raketa ima domet 300 km, koristi se za gađanje ovih ciljeva
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Džozefa Bajdena ukinula je danas ograničenja koja su dosad Ukrajini blokirala upotrebu američkog oružja za napade duboko na rusku teritoriju.
17. 11. 2024. u 19:48
DA ČOVEK NE POVERUJE: Pogrebni biznis - evo čime se Legija bavi u zatvoru
TAJ posao mu je plaćen.
18. 11. 2024. u 15:42
Komentari (0)