MALO DRUGAČIJE PALAČINKE: Četiri fila koje verovatno niste probali
UGLAVNOM ih jedemo sa džemom, marmeladom, čokoladnim kremom i mlevenim keksom ili u nešto tradicionalnijoj varijanti - sa orasima i šećerom.

Foto: Profimedia
Palačinke su omiljena poslastica većine - lako se i brzo pripremaju, jeftine su i izdašne, a mogu biti i slatke i slane i možete ih obogatiti najrazličitijim filovima i sastojcima.
Ako želite da ukućane ili goste iznenadite nečim novim i ukusnijim, isprobajte neki od ova četiri fila koji su jednostavni, a super su ukusni i drugačiji od onoga čine inače punite palačinke!
1. Karamelizovani fil sa bananom
Potrebni sastojci (količine sastojaka su proizvoljne u zavisnosti od toga kakav ukus i količinu želite) : krem sir, pavlaka, šećer u prahu, banane, šećer, maslac, cimet
Priprema: U posudi pomešajte krem siru i pavlaku, a potom dodajte šećer u prahu. Na tiganju otopite puter na umerenoj vatri, pa mu dodajte šećer i cimet i mešajte ih dok ne počnu da se karamelizuju. Potom dodajte banane iseckane na kolutiće lagano ih mešajući sa ostatkom smese tokom 2-3 godine. Kada se spoje sa ostatkom smese - vaš fil je gotov!
2. Tiramisu fil
Potrebni sastojci: maskarpone sir, šećer u prahu, rendana čokolada za kuvanje, malo skuvane instant kafe
Priprema: Pomešajte sve sastojke u glatku smesu
3. Fil sa šumskim voćem
Potrebni sastojci: krem sir, slatka pavlaka, šećer u prahu, bilo šta od šumskog voća (jagode, maline, kupine, borovnice, ili čak mešavina istog...)
Priprema: Pomešajte krem sir, šećer u prahu, pa dodajte umućenu slatku pavlaku i ponovo sve mešajte dok ne postane glatko. Dodajte šumsko voće.
4. Osvežavajući fil
Potrebni sastojci: Grčki jogurt, med, limunov sok
Priprema: Pomešajte sve sastojke u kompaktnu smesu
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

ŠARLOTA ILI OKRENUTI KOLAČ: Gotovo za 15 minuta sa minimum sastojaka
01. 02. 2023. u 18:00

HRSKAVE TURSKE TULUMBE: Tajna je u trikovima tokom pripreme (VIDEO)
29. 01. 2023. u 18:56

SAVRŠENI MAFINI SA ČOKOLADOM I VIŠNjAMA: U našoj kući se prave svaka četiri dana
26. 01. 2023. u 14:28

"TO JE ISTINA" Ilon Mask hitno reagovao na objavu Viktora Orbana o USAID-u (VIDEO)
MAĐARSKI premijer Viktor Orban nazvao je na društvenoj mreži Iks organizaciju USAID čudovištem stvorenim da slomi, sruši i nagriza slobodu i nezavisnost nacija, nakon čega je milijarder Ilon Mask na to odgovorio "istina".
23. 02. 2025. u 15:10

SUTRA ĆE BITI OBJAVLjENO: Najveći udar na Rusiju od početka rata
BRITANSKI ministar spoljnih poslova Dejvid Lami izjavio je danas da će u ponedeljak objaviti listu mera u okviru novog, velikog paketa sankcija Rusiji, preneli su danas britanski mediji.
23. 02. 2025. u 10:05

KINEZ SE ZAMONAŠIO NA SVETOJ GORI Dobio ime Amfilogije i poručuje: "Nikada nisam bio srećniji, osim možda kao dete"
ŽIVOTNE priče koje se kriju iza monaha na Svetoj Gori predstavila je grčka televizija "Skaj" u emisiji "PrimeTime". Pred kamerama su se našli jedan Kinez koji je postao monah, jedan student iz Soluna koji je odmah nakon diplome izabrao monaštvo, monah koji živi u samoći poslednje 24 godine.
23. 02. 2025. u 11:28
Komentari (0)