TOČAK TORTA: Čudo od jednog jajeta (RECEPT)

Новости онлине

07. 02. 2023. u 21:00

Torta vrhunskog ukusa, koja se topi u ustima.

ТОЧАК ТОРТА: Чудо од једног јајета (РЕЦЕПТ)

Foto: Jutjub printskrin/JelaJelena Petrovic

Iz Bakine kuhinje stiže recept koji će svima poslužiti kada im treba brza slatka poslastica.

Točak torta - sastojci:

1 jaje
100 gr šećera
1 vanilin šećer
150 ml mleka
50 ml ulja
4 kašike džema
230 gr brašna
1 prašak za pecivo

Za nadev:

1 l mleka
4 kašike šećera + 1 kašika prah šećera
1 kašika ekstrata od vaile
4 puding od vanile
200 gr maslaca
100 gr pečenih oraha seckanih

Kako se pravi točak torta:

Prvo pravimo fil:

U mleko stavimo šećer i vanilu pa zakuvamo puding. Pokrijemo folijom da se potpuno ohladi, Umutimo maslac sa 1 kašikom prah šećera  pa sjedinimo sa ohladjenim pudingom. Dodamo pola pečenih seckani oraha

Kora:

U činiju umutimo mikserom jaje sa šećerom dodamo vanilu, mleko, ulje, džem, brašno sa praškom za pećenje i izmešamo.

Razlijemo u veliko pleh koji smo obložili pek papirom, Pečemo na 200 stepeni C  oko Prohladimo. Isečemo na tri trake. Svaku traku filujemo nadevom i uvijemo , Sledeću opet premažemo i nastavimo navijati u krug .

Premažemo ostatkom fila i pospemo ostatkom pečenih oraha. lešnika ili neslanih kikirikija. Ostavite jedan dan u frižideru da upije.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO SE DESILO PRVI PUT U ISTORIJI: Srpski košarkaši u Partizanu bez poena u večitom derbiju