ZA SVE SLADOKUSCE: Kremasti sočni kolač sa pudingom i voćem (FOTO/VIDEO)

Novosti online

11. 02. 2023. u 14:15

HARMONIJA ukusa.

ЗА СВЕ СЛАДОКУСЦЕ: Кремасти сочни колач са пудингом и воћем (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Jutjub printskrin/Jelajelena Petrovic

Voćni kolač sa pudingom - sastojci:

2 jaja

120 gr brašna
50 ml ulja
2 kašike šećera
100 ml jogurta
50 gr suvog grožđa
100 gr višanja
300 ml mleka
1 puding od slatke pavlake
1/2 praška za pecivo

Kako se pravi kolač sa pudingom i voćem:

Skuvati puding u mleku sa 1 kašikom šećera (može i više) i malo prohladiti. Umutiti jaja sa 1 kašikom šećera i dodati brašno sa praškom za pecivo.

Dodati ulje, jogurt i suvo grožđe. Sve izjednačiti. Pleh podmazati i sipati testo. 

Puding sipati u kesu od zamrzivača i otvoriti na ćošku malu rupicu, pa išarati po testu praveći kocke. 

U svaku kocku ubaciti voće po izboru ( u ovom slučaju višnje). Peći oko 30-40 min na 200 stepeni C.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GRČKA U ŠOKU: Nikola Milutinov bi mogao da napusti Olimpijakos, evo za koji bi klub zaigrao