VREME JE DA PROBATE KREMBL: Super-brzi kolač sa šljivama - priprema pet minuta, pečenje pola sata
MRVIČASTI kolač se bukvalno priprema za pet minuta i peče se pola sata.

Foto: Shutterstock
Mrvičasti kolač se sprema kada nemate vremena, a jede vam se nešto slatko. Ovaj kolač može da se sprema i sa jabukama, višnjama ili nekim drugim voćem.
Krembl - Sastojci:
300 grama šljiva
kašika žutog šećera
kašikica cimeta
100 grama butera
100 grama žutog šećera
100 grama integralnog brašna
40 grama belog brašna ili ovsenih pahuljica
Krembl - Priprema:
Prvo operite šljive, isecite ih na pola, izbacite koštice, a onda ih sa kožicom iseckajte na komadiće. Pospite šljive kašikom žutog šećera i kašikicom cimeta, pa lepo pomešajte. Šljive sipajte u manji pleh i lepo rasporedite. Uključite rernu na 180 stepeni.
U originalnom receptu se koriste ovsene pahuljice, ali mnogi ga zamene belim brašnom,
Pošto ste završili fil u dublju posudu pomešajte 100 grama butera, 100 grama integralnog brašna i 40 grama belog brašna ili ovsenih pahuljica. Pomešajte rukom i ne brinite što je testo poput gromuljica, jer takvo treba i da bude!
Preko šljiva pospite testo i ubacite pleh u zahrejanu rernu. Kolač se peče oko pola sata. Odnosno, čim promeni boju - gotov je.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

"TO JE ISTINA" Ilon Mask hitno reagovao na objavu Viktora Orbana o USAID-u (VIDEO)
MAĐARSKI premijer Viktor Orban nazvao je na društvenoj mreži Iks organizaciju USAID čudovištem stvorenim da slomi, sruši i nagriza slobodu i nezavisnost nacija, nakon čega je milijarder Ilon Mask na to odgovorio "istina".
23. 02. 2025. u 15:10

SUTRA ĆE BITI OBJAVLjENO: Najveći udar na Rusiju od početka rata
BRITANSKI ministar spoljnih poslova Dejvid Lami izjavio je danas da će u ponedeljak objaviti listu mera u okviru novog, velikog paketa sankcija Rusiji, preneli su danas britanski mediji.
23. 02. 2025. u 10:05

KINEZ SE ZAMONAŠIO NA SVETOJ GORI Dobio ime Amfilogije i poručuje: "Nikada nisam bio srećniji, osim možda kao dete"
ŽIVOTNE priče koje se kriju iza monaha na Svetoj Gori predstavila je grčka televizija "Skaj" u emisiji "PrimeTime". Pred kamerama su se našli jedan Kinez koji je postao monah, jedan student iz Soluna koji je odmah nakon diplome izabrao monaštvo, monah koji živi u samoći poslednje 24 godine.
23. 02. 2025. u 11:28
Komentari (0)