VREME JE DA PROBATE KREMBL: Super-brzi kolač sa šljivama - priprema pet minuta, pečenje pola sata
MRVIČASTI kolač se bukvalno priprema za pet minuta i peče se pola sata.

Foto: Shutterstock
Mrvičasti kolač se sprema kada nemate vremena, a jede vam se nešto slatko. Ovaj kolač može da se sprema i sa jabukama, višnjama ili nekim drugim voćem.
Krembl - Sastojci:
300 grama šljiva
kašika žutog šećera
kašikica cimeta
100 grama butera
100 grama žutog šećera
100 grama integralnog brašna
40 grama belog brašna ili ovsenih pahuljica
Krembl - Priprema:
Prvo operite šljive, isecite ih na pola, izbacite koštice, a onda ih sa kožicom iseckajte na komadiće. Pospite šljive kašikom žutog šećera i kašikicom cimeta, pa lepo pomešajte. Šljive sipajte u manji pleh i lepo rasporedite. Uključite rernu na 180 stepeni.
U originalnom receptu se koriste ovsene pahuljice, ali mnogi ga zamene belim brašnom,
Pošto ste završili fil u dublju posudu pomešajte 100 grama butera, 100 grama integralnog brašna i 40 grama belog brašna ili ovsenih pahuljica. Pomešajte rukom i ne brinite što je testo poput gromuljica, jer takvo treba i da bude!
Preko šljiva pospite testo i ubacite pleh u zahrejanu rernu. Kolač se peče oko pola sata. Odnosno, čim promeni boju - gotov je.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

ŠOJGU UPOZORAVA: Taj potez bi mogao dovesti do trećeg svetskog rata
SEKRETAR Saveta bezbednosti Rusije Sergej Šojgu upozorio je da bi uvođenje mirovnjaka na istorijske teritorije Rusije moglo dovesti do trećeg svetskog rata.
24. 04. 2025. u 19:46

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

USTAŠLUK NA DELU I Hrvatski kardinal veliča Tompsona - totalno ludilo u Hrvatskoj
KOLIKO je Hrvatska ogrizla u mržnji prema Srbima govori činjenica da je čak i tamošnji kardinal govorio o koncertu Topsona poznatog po pesmama koje veličaju klanje Srba.
24. 04. 2025. u 17:01
Komentari (0)