VREME JE DA PROBATE KREMBL: Super-brzi kolač sa šljivama - priprema pet minuta, pečenje pola sata

Novosti online

11. 02. 2023. u 21:00

MRVIČASTI kolač se bukvalno priprema za pet minuta i peče se pola sata.

ВРЕМЕ ЈЕ ДА ПРОБАТЕ КРЕМБЛ: Супер-брзи колач са шљивама - припрема пет минута, печење пола сата

Foto: Shutterstock

Mrvičasti kolač se sprema kada nemate vremena, a jede vam se nešto slatko. Ovaj kolač može da se sprema i sa jabukama, višnjama ili nekim drugim voćem.

Krembl - Sastojci:

300 grama šljiva

kašika žutog šećera
kašikica cimeta
100 grama butera
100 grama žutog šećera
100 grama integralnog brašna
40 grama belog brašna ili ovsenih pahuljica

Krembl - Priprema:

Prvo operite šljive, isecite ih na pola, izbacite koštice, a onda ih sa kožicom iseckajte na komadiće. Pospite šljive kašikom žutog šećera i kašikicom cimeta, pa lepo pomešajte. Šljive sipajte u manji pleh i lepo rasporedite. Uključite rernu na 180 stepeni.

U originalnom receptu se koriste ovsene pahuljice, ali mnogi ga zamene belim brašnom,

Pošto ste završili fil u dublju posudu pomešajte 100 grama butera, 100 grama integralnog brašna i 40 grama belog brašna ili ovsenih pahuljica. Pomešajte rukom i ne brinite što je testo poput gromuljica, jer takvo treba i da bude!

Preko šljiva pospite testo i ubacite pleh u zahrejanu rernu. Kolač se peče oko pola sata. Odnosno, čim promeni boju - gotov je.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ ŠOKIRAO SVE(T)! Devet dana posle operacije kolena - odlučio se na ovo (VIDEO)