FANTASTIČAN ZABORAVLJENI RECEPT: Koh od pirinča omiljena poslastica našeg detinjstva (FOTO/VIDEO)
JEDNOSTAVAN recept za savršeni slatkiš.

Foto: Bakina kuhinja
Koh od pirinča - Sastojci:
3 jajeta
50 gr suvog grožđa
kockica maslaca
šećera po želji
malo cimeta
korica limuna
200 ml mleka
100 ml vode
Koh od pirinča - Priprema:
Pirinač dobro oprati i skuvati. Na šolju pirinča od 200 gr dodati 2 šolje mleka i šolju vode. Znači 3:1 tečnosti (vode ili mleka).
U skuvan pirinač dodati suvo grožđe, korica limuna, šećera po želji, malo cimeta. Jaja umutiti, dodati malo šećera, pa polako dodavati u prohlađen pirinač i polako izmešati.

Foto: Bakina kuhinja
Pleh 22 cm prečnika podmazati maslacem i posuti brašnom. Istresti pirinač u pleh i poravnati.
Peći na 200 stepeni oko 50 minuta. Seći prohlađen. Uživajte u divnom desertu fantastičnog ukusa.
Preporučujemo

RUČAK KOJI ĆE PROBUDITI SVA VAŠA ČULA: Šnicle u susamu i senfu (VIDEO)
06. 03. 2023. u 15:00

FANTASTIČAN RECEPT: Štrudla sa čvarcima i šunkom (FOTO/VIDEO)
06. 03. 2023. u 12:11

PREDLOG ZA SAVRŠEN DORUČAK: Slani punjeni cvetići posuti semenkama (VIDEO)
04. 03. 2023. u 09:00

UKRAJINA IZDALA UPOZORENjE: Rusi će noćas lansirati raketu koja može da nosi nuklearno oružje
RUSIJA planira „trenažno“ lansiranje interkontinentalne balističke rakete RS-24 „Jars“ u noći između 18. i 19. maja, saopštila je ukrajinska vojna obaveštajna služba (GUR) 18. maja.
18. 05. 2025. u 15:55

INCIDENT U DRUGOM KRUGU IZBORA U RUMUNIJI: Policija izvela predsedničkog kandidata sa biračkog mesta (VIDEO)
RUMUNSKI predsednički kandidat i lider nacionalističke stranke Alijansa za ujedinjenje Rumuna Đorđe Simion i favorit na prošlogodišnjim poništenim izborima, Kalin Đorđesku, policija je izvela sa biračkog mesta u Mogošoaji (predgrađu Bukurešta).
18. 05. 2025. u 09:54

SAMO 5 ZEMALjA: Ko je sve glasao za Srbiju i kako - maksimalnih 12 od komšija (FOTO)
POSLE završenog finala "Evrovizije 2025", na zvaničnom sajtu prestižnog muzičkog takmičenja objavljeno je i kako su glasale zemlje učesnice u polufinalima.
18. 05. 2025. u 11:34
Komentari (0)