NE MORATE IĆI U PEKARU: Napravite DOMAĆI BUREK SA MESOM (VIDEO)

Novosti online

23. 03. 2023. u 15:00

NAPRAVITE sami burek sa mesom.

НЕ МОРАТЕ ИЋИ У ПЕКАРУ: Направите ДОМАЋИ БУРЕК СА МЕСОМ (ВИДЕО)

Foto: Jutjub printskrin/Jelajelena Petrovic

Kako napraviti burek sa mesom u domaćoj radinosti sa bogatim nadevom, hrskavom korom i ukusom koji pokreće sva čula? Pekarski burek ni približno ovako dobar kao ovaj. Vredi napraviti, probati i uživati u svakom zalogaju...

Burek sa mesom - sastojci:

500 g ml. mesa

2 glavice crnog luka
1/2 kg tankih kora
soli, bibera
ulja 
200 ml vode

Burek sa mesom - priprema:

Ispržiti sitno seckan crni luk pa dodati mleveno meso i propržiti. Posoliti, pobiberiti... Tepsiju 24 cm prečnika dobro podmazati uljem, pa je prekriti korom. 

 

Tri kore zgužvati kao harmoniku, pa prekriti dno, malo pouljiti i poprskati vodom. Prekriti sa druge tri zgužvane kore. I njih pouljiti i poprskati vodom.

Foto: Bakina kuhinja

 

Tako i treći red, pa ubaciti trećinu mesa, a zatim idemo isto kao prvi put tri reda kora, pa meso kore... meso kore...

Prekriti korom i premazati uljem ušuškani burek i peći na 200 stepeni oko 50 minuta. Sjajan je, hrskav, pun fila, uživajte.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)