RECEPT ZA DOMAĆI SLADOLED OD POMORANDŽE: Potrebna su vam samo OVA četiri sastojka!
Osvežite se tokom toplih dana uz domaći sladoled od pomorandže.

Foto: Shutterstock
Sastojci: 30 ml ceđene pomorandže, 100 gr šećera, 500 ml mleka, 250 ml slatke pavlake.
Priprema
Mleko i šećer kuvajte na umerenoj vatri. Kada provri, smanjite vatru. Sve vreme mešajte da ne zagori. Konstantno mešajte, dok masa ne splasne na jednu trećinu od početne. Boja će biti svetlo žuta. Ugasite rinlu i mešajte sa strane, dok se potpuno ne ohladi. Treba da dobijete glatku masu.
Kada se potpuno ohladi, dodajte ceđenu pomorandžu. Najbolje je da je dodate u već pripremljenu smesu mleka i šećera. Ukoliko biste je sipali direktno, na početku kuvanja, dobili biste smežuranu teksturu. Mešajte dok se ne sjedini.
U posebnoj posudi, umutite 250 ml slatke pavlake (dobro ohlađene).
Pomešajte umućenu slatku pavlaku i smesu sa mlekom, dodajte kašičicu arome od pomorandže, 3-4 kapi boje od pomorandže (boja koja se koristi za kolače). Umutite dok se sve ne sjedini.
Ovu smesu sipajte u četvrtastu posudu i stavite da odstoji u frižideru 8-10.
Prijatno!
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

MEKANE, SOČNE, PUNjENE : Voćne američke palačinke - na bakin način (RECEPT/VIDEO)
01. 06. 2023. u 18:14

DA LI STE PROBALI BRAZILSKU LIMUNADU? Osvežavajuće piće savršeno za leto
31. 05. 2023. u 07:00 >> 14:22

PALAČINKE SA SPANAĆEM: Brza i ukusna veganska večera koju ćemo svi obožavati
30. 05. 2023. u 17:02

DANAS PRAVIMO MUSAKU SA TIKVICAMA: Prolećni ručak koji volimo (VIDEO)
28. 05. 2023. u 12:00

ŠOJGU UPOZORAVA: Taj potez bi mogao dovesti do trećeg svetskog rata
SEKRETAR Saveta bezbednosti Rusije Sergej Šojgu upozorio je da bi uvođenje mirovnjaka na istorijske teritorije Rusije moglo dovesti do trećeg svetskog rata.
24. 04. 2025. u 19:46

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

USTAŠLUK NA DELU I Hrvatski kardinal veliča Tompsona - totalno ludilo u Hrvatskoj
KOLIKO je Hrvatska ogrizla u mržnji prema Srbima govori činjenica da je čak i tamošnji kardinal govorio o koncertu Topsona poznatog po pesmama koje veličaju klanje Srba.
24. 04. 2025. u 17:01
Komentari (0)