ORIGINALNI ČIZKEJK PO DETALJNOM RECEPTU ZA POČETNIKE: Nema jednostavnijeg načina, a uspeva čak i neiskusnim domaćicama
Ukoliko ste početnik u kuhinji a želeli bi ste da spremite neku poslasticu za porodicu i prijatelje, ovaj recept je idealno rešenje za vas!
Detaljan recept za čizkejk sa bobičastim voćem idealan za početnike.
KORA
- Pomešati 300g mlevenog keksa (preporuka - plazma)
- 125g otopljenog margarina/putera i malo mleka (50 - 100ml), tek toliko da se kora lepo oblikuje.
- Umesiti koru rukama pa prebaciti u kalup.
- Po želji dodati šećer u prahu.
BELI FIL
- Umutiti 500ml slatke pavlake u čvrst sneg.
- Dodati 400g neslanog (neutralnog) sira (preporuka Ella sir)
- Dodati šećer u prahu po ukusu 50-100g, (savet-dodavati kašiku po kašiku pa probati, nema potrebe dodavati ni previse secera jer je slatka pavlaka već sama po sebi slatka).
- Dodati kesicu istopljenog želatina (pripremiti po uputstvu sa kesice). Dodavati malo po malo i mutiti mikserom. Kada se sve izjednači sipati preko kore.
VOĆNI FIL
Voće po izboru prokuvati u šerpici sa šećerom (po ukusu). Količina voća je proizvoljna (ja uglavnom koristim od 400 do 800g voća).
Dodati kesicu istopljenog želatina i dobro promešati pa sipati preko fila. Ostaviti u frižideru na par sati ili preko noci.
Savet:
Ukoliko budete koristili jagode ili višnje obavezno kada se voće ohladi, ubaciti u blender kako bi se napravila kaša. Kada su maline u pitanju nema potrebe.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
KO ĆE ZAMENITI ŽIKU JAKŠIĆA? "Ja najbolje znam šta želim od toga"
"SIGURAN sam da niko ne može da zadovolji moje zahteve i viziju kako ja to zamišljam."
21. 01. 2025. u 19:19
Komentari (0)