BRZA POSNA ŠTRUDLA: Bez kvašenja i prethodne pripreme napravite najmekše testo bez mleka i jaja, a tajna je u filu
Oni koji su probali posnu štrudlu kažu da je bolja sto puta od mrsne. Isprobajte pa nam javite

Foto: Jutjub/Printskrin/ Slađini recepti
Sastojci za fil:
- 300 ml čaja od jagode
- 400 gr mlevenog maka
- 150-200 grama šećera
- 4 kašike džema
- 100 grama suvog grožđe
- 150grama mlevenih oraha,
- po potrebi dodati još 50-100ml. čaja ili otopljeni posni margarin.
- Masa mora biti glatka a moć upijanja zavisi od maka.
Testo:
- 500gr. brašna
- 5 kašika šećera
- 15gr. kvasaca
- 1 prašak za pecivo
- 125gr. posni margarin + 50gr. za premazivanje
- 200ml. vode do 250ml.
- Kora od 1 limuna, prsohvat soli
Priprema: Skuvajte čaj od jagode u 300 ml vode. Izmeđajte mak, šećer, džem, potopljeno suvo grožđe, mlevene orahe, a potom u tu smesu stavite i skuvan čaj. Dodajte rastopljen margarin i sve lepo izmešajte. Dobili ste smesu za premazivanje štrudle.
Pripremite testo do mlake vode, šećera, kvasca, rendane kore od limuna, brašna, praška za pecivo i margarina.
Testo umesite, razvaljajte i filujte. Urolajte i pecite u rerni na 180 stepeni Celzijusa oko pola sata do 45 minuta.

VEŠTAK OTKRIO JEZIVE DETALjE O DEČAKU UBICI: Evo zašto je Kosta pucao na čuvara škole, nije ga potreslo saznanje koga je sve ubio
ZAKLjUČILI smo da je Kosta bio sposoban da upravlja svojim postupcima u vreme izvršenja zločina i da ta sposobnost nije bila bitno smanjena. Postoji jedna kratkotrajna ometenost, za period u učionici za koji on kaže da nema sećanja, ali on je sve radio po planu. To ukazuje da je on upravljao svojim postupcima.
05. 06. 2025. u 17:05

"OL STAR" SE MENjA IZ KORENA, Nikola Jokić će dobiti priliku da zablista kao nikada! (VIDEO)
NBA liga je donela odluku da iz korena promeni format "ol-star" meča, potvrdio je komesar lige Adam Silver.
04. 06. 2025. u 21:50

DA LI JE OVO PRAVI RAZLOG: Otkriveno zašto je Makron "dobio po nosu", Brižit ovo nije mogla da podnese (FOTO)
INTERNET nema milosti, a teorije zavere se nižu jedna za drugom...
05. 06. 2025. u 12:00
Komentari (0)