BRZA POSNA ŠTRUDLA: Bez kvašenja i prethodne pripreme napravite najmekše testo bez mleka i jaja, a tajna je u filu
Oni koji su probali posnu štrudlu kažu da je bolja sto puta od mrsne. Isprobajte pa nam javite

Foto: Jutjub/Printskrin/ Slađini recepti
Sastojci za fil:
- 300 ml čaja od jagode
- 400 gr mlevenog maka
- 150-200 grama šećera
- 4 kašike džema
- 100 grama suvog grožđe
- 150grama mlevenih oraha,
- po potrebi dodati još 50-100ml. čaja ili otopljeni posni margarin.
- Masa mora biti glatka a moć upijanja zavisi od maka.
Testo:
- 500gr. brašna
- 5 kašika šećera
- 15gr. kvasaca
- 1 prašak za pecivo
- 125gr. posni margarin + 50gr. za premazivanje
- 200ml. vode do 250ml.
- Kora od 1 limuna, prsohvat soli
Priprema: Skuvajte čaj od jagode u 300 ml vode. Izmeđajte mak, šećer, džem, potopljeno suvo grožđe, mlevene orahe, a potom u tu smesu stavite i skuvan čaj. Dodajte rastopljen margarin i sve lepo izmešajte. Dobili ste smesu za premazivanje štrudle.
Pripremite testo do mlake vode, šećera, kvasca, rendane kore od limuna, brašna, praška za pecivo i margarina.
Testo umesite, razvaljajte i filujte. Urolajte i pecite u rerni na 180 stepeni Celzijusa oko pola sata do 45 minuta.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

RULjA IZVUKLA BRITANCA IZ STANICE I ZAPALILA GA: Policija nije reagovala iz straha za sopstvenu bezbednost
BRITANSKI državljanin preminuo je od posledica teških opekotina nakon što ga je, prema navodima lokalnih medija, grupa ljudi izvukla iz policijske stanice i zapalila na ulici, javlja Skaj njuz.
22. 04. 2025. u 12:01

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

Halid Bešlić "težak" 13 miliona €, a živi od kirije - "uvalio" se u kredit
"SADA iznajmljujem sve i živim od kirije, tako je najbolje."
21. 04. 2025. u 18:56 >> 18:56
Komentari (0)