MIRISNE I UKUSNE: Recept za vinske breskve
Kolač koji vas ostavlja bez daha, ali ne i bez uzdaha, i to onog od zadovoljstva!
Foto Shutterstock
Potrebno je:
- 1/2 kg kora za pitu
- 300 g bresaka
- 100 g šećera
- 100 g bele čokolade
- 200 ml crnog vina
- kesica cimeta
- 200 g margarina
- 30 ml mleka
- šećer u prahu za posipanje
Breskve iseckajte pa ih stavite u vino u koje ste prethodno umešali šećer i cimet. Kuvajte 10 minuta, zatim dodajte čokoladu. Kada se čokolada istopi i smesa ujednači, sklonite sa ringle. U pleh složite prvu koru, pa je poprskajte istopljenim margarinom. Preko nje složite drugu i treću i ponovite postupak sa margarinom. Na treću koru nanesite fil, a potom i na sve ostale kore, sve dok se ne utroši sav krem. Završite sa dve kore, pa ih poprskajte mlekom. Pecite u rerni, prethodno zagrejanoj na 200 stepeni, dok ne porumeni. Pre služenja, kada je pita već prohlađena, pospite je prah šećerom.
PREMINUO SLAVNI GLUMAC: Vest potvrdila državna agencija, bio je miljenik mnogih generacija
GLUMAC Homajun Eršadi preminuo je u 78. godini nakon borbe sa rakom.
12. 11. 2025. u 16:25
SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
PERSONA NON GRATA: "Tijana, šta će Tompson na tvom koncertu?"
"Pa, nikad se ne zna..."
12. 11. 2025. u 11:04
Komentari (0)