NAJLAKŠI RECEPT ZA KREMPITE: Hrskave korice i najfiniji krem, a za pripremu ne treba više od pola sata

Novosti online

17. 08. 2023. u 09:00

Krempita po ovom receptu pravi se nikad brže, a savršeno je kremasta.

НАЈЛАКШИ РЕЦЕПТ ЗА КРЕМПИТЕ: Хрскаве корице и најфинији крем, а за припрему не треба више од пола сата

Foto: Jutjub/Printskrin/Kuzhina e Albës

Sastojci:

  • 6 jaja
  • 200 g šećera
  • 2 kesice pudinga od vanile
  • 4 kašike brašna
  • 1,5 l mleka
  • 1 pakovanje lisnatog testa
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Belanca i žumanca pažljivo razdvojite. Žumanca dobro umutite sa 150 grama šećera, a potom dodajte i brašno. Od mleka odvadite malo, pa razmutite puding, a preostalo mleko stavite na ringlu da se kuva. Sipajte u njega razmućeni puding i umućena žumanca, pa kuvajte uz konstantno mešanje dok se ne zgusne. Od belanaca i 50 grama šećera umutite čvrst sneg, pa umešajte u vrući fil. Lisnato testo malo razvucite oklagijom, na par mesta ga izbušite viljuškom, pa ga pecite na obrnutom plehu 10 do 15 minuta dok ne porumeni. Kada je pečeno podelite ga u dva dela, jedan stavite na dno tepsije, premažite ga kremom, pa odozgo stavite drugi deo kore. Pre služenja pospite šećerom u prahu, secite na kocke i služite.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

RAFA NADAL NIKAD NIJE BIO OVAKO EMOTIVAN: Pogodile ga reči Novaka Đokovića, snimak o kom priča teniski svet (FOTO/VIDEO)