POSNI KOLAČ SA JABUKAMA I CIMETOM: Pravi se nikad lakše sa merom na čaše
Napravite ukusni i mirisni kolač sa jabukama. Jednostavan i ukusan posni kolač sa jabukama odličan je za Badnji dan, a pravi se za tili čas. Većinu sastojaka već imate kod kuće, a za meru koristite čašu od 200 ml. Dok ga budete pekli zamirisaće cela kuća, a ukućani će biti oduševljeni.
Sastojci:
- 3 čaše rendanih jabuka
- 1 čaša šećera
- 1 čaša ulja
- 3 čaše brašna
- 3 kašike kisele vode
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica cimeta
- šećer u prahu
Priprema:
Jabuke pomešati sa šećerom, pa dodati ulje i cimet. Sodu bokarbonu pomešati sa kiselom vodom, pa dodati u jabuke. Dobro izmešati, pa ostaviti da smesa odstoji oko sat vremena. Nakon toga u smesu dodajte brašno, dobro izmešati da se sve lepo poveže. Dobijenu smesu istresite u nauljen pleh, ili ga obložite papirom za pečenje. Rernu zagrejte na 220 stepeni, a kolač pecite dok lepo ne porumeni oko 25 minuta. Proverite čačkalicom da li je dovoljno pečen. Kada se prohladi isecite ga na kocke i po želji ga pre služenja pospite šećerom u prahu.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
KOLAČ SA KEKSOM I PUDINGOM: Jeftina i brza poslastica koju svi vole! (recept/video)
18. 07. 2023. u 19:31 >> 17:36
NOVE SVETSKE SILE UKLjUČILE SE U SUKOB U UKRAJINI: "Dve na strani Putina, dve žestoko protiv Rusa"
SUMNjE u podršku SAD Ukrajini u slučaju pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima mučile su sve one kojima je cilj da se Kijev obrani od ruske agresije. Tramp je pobedio i tek treba videti u kom će smeru krenuti njegova politika, ali sva ta dešavanja zasenila su drugi važan odnos u tom, ionako komplikovanom, odnosu.
22. 11. 2024. u 09:14
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
NjENI SU BILI PROTIV BRAKA: Imala je 16 leta kada se udala za Palmu - ljubav opstala do kraja života
Večeras je u 64. godini, posle kraće bolesti, preminuo Dragan Marković Palma.
22. 11. 2024. u 20:49
Komentari (0)