POSNI KOLAČ SA JABUKAMA I CIMETOM: Pravi se nikad lakše sa merom na čaše

18. 08. 2023. u 07:00

Napravite ukusni i mirisni kolač sa jabukama. Jednostavan i ukusan posni kolač sa jabukama odličan je za Badnji dan, a pravi se za tili čas. Većinu sastojaka već imate kod kuće, a za meru koristite čašu od 200 ml. Dok ga budete pekli zamirisaće cela kuća, a ukućani će biti oduševljeni.

ПОСНИ КОЛАЧ СА ЈАБУКАМА И ЦИМЕТОМ: Прави се никад лакше са мером на чаше

Foto: Jutjub/Printskrin/

Sastojci:

  • 3 čaše rendanih jabuka
  • 1 čaša šećera
  • 1 čaša ulja
  • 3 čaše brašna
  • 3 kašike kisele vode
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 kašičica cimeta
  • šećer u prahu

Priprema:

Jabuke pomešati sa šećerom, pa dodati ulje i cimet. Sodu bokarbonu pomešati sa kiselom vodom, pa dodati u jabuke. Dobro izmešati, pa ostaviti da smesa odstoji oko sat vremena. Nakon toga u smesu dodajte brašno, dobro izmešati da se sve lepo poveže. Dobijenu smesu istresite u nauljen pleh, ili ga obložite papirom za pečenje. Rernu zagrejte na 220 stepeni, a kolač pecite dok lepo ne porumeni oko 25 minuta. Proverite čačkalicom da li je dovoljno pečen. Kada se prohladi isecite ga na kocke i po želji ga pre služenja pospite šećerom u prahu.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA SE ZNA KO JE ŠAMPION: Novo zlato za Damira Mikeca