TOPLJENIK - NAJSOČNIJI TURSKI KOLAČ: Za prave ljubitelje slatkiša

Novosti online

05. 09. 2023. u 19:00

Recept za topljenik - starinski kolač koji ćete obožavati, veoma je sočan i ukusan! Topljenik - starinski kolač za prave ljubitelje slatkiša.

ТОПЉЕНИК - НАЈСОЧНИЈИ ТУРСКИ КОЛАЧ: За праве љубитеље слаткиша

Foto: Jutjub/Printskrin/Domaći Kuhar

  • Sirup

  • 750 gr šećera
  • 8 dcl vode
  • 1 limun

Priprema:

1. testo:

Umutiti jaja i šećerm, pa dodavati redom ostale sastojke i sve dobro promešati i sjediniti. U podmazan pleh (može i pek papir) sipati smesu i peći oko 10 -ak minuta na 200 stepeni.

 

2. testo:

Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno i griz i sve lepo sjediniti. Sipati na polupečeno, prvo testo i ispeći kolač.

Skuvati sirup od šećera, vode i limuna sečenog na kolutove. Vrućim sirupom preliti vruć kolač. Posuti mlevenim orasima.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BEZ MILOSTI POSLE NAJBRŽEG CRVENOG KARTONA U ISTORIJI: I klub mu okrenuo leđa (VIDEO)